Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Turizam

Croatia Airlines počeo izravno povezivati Dubrovnik s europskim odredištima u ovogodišnjoj sezoni

Važno je naglasiti da Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno čemu bi se putnicima nudila putovanja u 18 europskih i 7 hrvatskih odredišta.

Letom u petak na liniji OU419 Frankfurt – Dubrovnik hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines počeo je izravno povezivati Dubrovnik s međunarodnim odredištima u ovogodišnjoj turističkoj sezoni. 

Na prvom ovogodišnjem međunarodnom letu Croatia Airlinesa u Dubrovnik stiglo je 46 putnika, koji su tijekom leta dobili nagradni voucher s popustom za kupnju zrakoplovne karte za sljedeće putovanje Croatia Airlinesom.

Nakon slijetanja zrakoplova Airbus 319 u dubrovačku zračnu luku putnike su svečano dočekali predstavnici nacionalnog avioprijevoznika, Zračne luke Dubrovnik i Turističke zajednice grada Dubrovnika, a tom je  prigodom Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa, istaknuo: “Drago nam je što smo danas počeli izravno povezivati i Dubrovnik s međunarodnim odredištima u ovoj sezoni, čime putnicima iz Dubrovačko – neretvanske županije ponovno pružamo izravnu vezu sa svijetom, a istodobno pridonosimo kvaliteti turističkog proizvoda Grada Dubrovnika i najjužnije hrvatske županije. Dodamo li tome cjelogodišnju povezanost Dubrovnika i Zagreba u domaćem redovitom prometu vjerujem da, kao nacionalni avioprijevoznik, ispunjavamo očekivanja putnika te istodobno potvrđujemo našu važnost u cjelokupnoj prometnoj infrastrukturi Republike Hrvatske.”

Redovita linija Frankfurt-Dubrovnik-Frankfurt uvjerljivo je najvažnija inozemna linija za ovo područje, prema prethodnim dugogodišnjim iskustvima ove zračne luke. “Očekujući završetak ove pandemije, veliko zadovoljstvo nam je da je Croatia Airlines ponovno započela s prometovanjem na navedenoj ruti. Nadamo se da će zrakoplovi biti dobro popunjeni, s obzirom da je zračna luka Frankfurt gotovo najznačajnije čvorište za Europu pa i šire, dakle dostupna je, iznimno pristupačna i brza veza s mnogobrojnim poznatim zračnim lukama s kojih nam godinama dolaze turisti, a s obzirom da nam je turizam najvažnija gospodarska grana na Dubrovačkoj rivijeri, uvjereni smo da će nakon iznimno teške prošle godine uslijediti brzi oporavak, kako zračnog prometa, tako i turizma, što svi željno očekujemo”, rekao je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić, istaknula je kako za  Dubrovnik, koji je primarno aviodestinacija, od izuzetnog značaja uspostava izravnih letova s naših emitivnih tržišta. “S obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije i ubrzani postupak procjepljivanja, Dubrovnik spremno i s nestrpljenjem dočekuje uspješnu turističku sezonu. Radujemo se nastavku uspješne suradnje s Croatia Airlinesom i nadamo se da će se uskoro steći uvjeti za ponovnu uspostavu cjelogodišnjih letova Dubrovnik – Frankfurt”, rekla je Ana Hrnić.

Vrijedi podsjetiti kako su Croatia Airlines, grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Zračna luka Dubrovnik u 2019. godini ostvarili zajedničku suradnju u sklopu koje su zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika na liniji Dubrovnik – Frankfurt letjeli tijekom cijele godine te da je na tim letovima u 2019. godini ukupno prevezeno više od 50.000 putnika.

S ciljem da i ove godine snažno pridonese razvoju turističkih kapaciteta Dubrovačko – neretvanske županije, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone planira izravno povezati Dubrovnik sa šest europskih odredišta, u kojima će se putnicima nuditi mogućnosti vezanih letova u odredišta diljem svijeta. Osim letova na liniji Dubrovnik – Frankfurt, tijekom lipnja planirano je i sukcesivno uvođenje izravnih međunarodnih letova iz Dubrovnika u Atenu, München, Pariz, Rim i Zürich, a dinamika letenja na navedenim linijama i datum uvođenja ovisit će o aktualnoj tržišnoj potražnji, odnosno razvoju epidemiološke situacije u Hrvatskoj i svijetu.

Važno je naglasiti da Croatia Airlines tijekom ljetnih mjeseci planira dodatno širenje mreže letova iz Zagreba i jadranskih odredišta tvrtke prema europskim metropolama, sukladno čemu bi se putnicima nudila putovanja u 18 europskih i 7 hrvatskih odredišta. Iz Zagreba su planirani letovi u 14 europskih odredišta, Zračna luka Split trebala bi biti povezana s ukupno 12 inozemnih odredišta, a planirani su i letovi iz Rijeke u München.

Kako bi osigurala povezanost i snažno podržala turistički proizvod Republike Hrvatske, Croatia Airlines tijekom ljetne sezone na letovima iz europskih odredišta prema Hrvatskoj planira ponuditi više od 80.000 sjedala mjesečno, a u suradnji s mnogim turoperatorima predviđeno je i više od 200 turističkih čarter (izvanrednih) letova s tržišta Austrije, Italije, Irske, Izraela i Skandinavije.

Zračna povezanost unutar Hrvatske i nadalje će se osiguravati letovima u domaćem redovitom prometu između zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar, Brač  i Pula, u svakom trenutku i na svim letovima maksimalno brinući o sigurnosti putnika te pridržavajući se aktualnih epidemioloških mjera.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.