Da su danas izbori Milan Bandić bi pomeo konkurenciju

Da su danas izbori Milan Bandić bi pomeo konkurenciju

Milan Bandić, da su danas izbori, osvaja 40,6 posto potpore birača. Rajko Ostojić osvojio bi 22 posto potpore, a Vladimir Ferdelji ima u ovom trenutku 18,2 posto potpore. I to je trolist koji će odlučivati o tome tko će voditi grad.  Margareta Mađerić ima 5,7 posto potpore, Branko Vukšić 3,2 posto, a Tatjanu Holjevac podupire 1,9 posto birača. Ante Zvonimir Golem ima 0,8 posto potpore, a Siniša Šukunda 0,8 posto. Neodlučnih je u ovom trenutku 6,8 posto birača.

Rajko Ostojić i Vladimir Ferdelji, kada se u obzir uzme statistička pogreška, vode borbu za drugi krug. No važan faktor, osim motiviranosti bit će i izlaznost. Ostojić tako može imati najbolji rezultat od 27 posto, a najniži od 18,9 posto. Ferdelji pak može računati u najboljem scenariju na 21,4 posto, a u najgorem scenariju na 14,8 posto potpore.

Milan Bandić, ako uđe u drugi krug s Rajkom Ostojićem, pobjeđuje. Aktualni gradonačelnik osvaja 54,8 posto, a Ostojić 33,2 posto glasova birača. Neodlučnih je 4,7 posto, a na izbore neće izaći 7,3 posto birača. Bandić u najboljem slučaju može imati 58,5 posto potpore ili u najgorem 48,4 posto. Ostojić pak može u najboljem scenariju imati 38,9 posto potpore, a u najgorem 29,7 posto.

Milan Bandić osim svojih birača na izborima u nedjelju može računati i na 45 posto birača HDZ-a ili više nego što to dobiva Margareta Mađarić u svojoj stranci. Ali isto tako i svaki treći labursit je za Bandića kao i birači Tatjane Holjevac.

Milan Bandić, jasno je, u drugom krugu može računati na 86 posto potpore birača HDZ-a, 50 posto Laburista, 60 posto birača Tatjane Holjevac i 56 posto birača ostalih stranaka.

Milan Bandić pobjeđuje i Vladimira Ferdeljija. Bandić osvaja 51,7 posto, a Vladimir Ferdelji 40,4 posto potpore birača. Neodlučnih je 3,7 posto, a na izbore neće izaći 4,2 posto birača. Milan Bandić, ako bi u drugom krugu imao Vladimira Ferdeljija, a i temeljem izlaznosti i motiviranosti birača, najbolji bi rezultat imao od 55,4 posto potpore, a najgori od 46,8 posto. Ferdeljijev rezultat u najboljem slučaju može biti 44,9 posto, a najgori od 36,5 posto.

SDP-ova lista, da su danas izbori, osvaja 28,2 posto glasova birača. Lista Milana Bandića ima u ovom trenutku potporu 19,2 posto birača. HDZ-ova lista osvaja 11,5 posto birača, HSLS-HSS osvajaju 10,4 posto birača. Laburisti imaju u ovom trenutku 5,8 posto potpore, a Lista za grad ima 4,2 posto potpore birača.

Od ostalih stranaka Zagrebačka nezavisna lista ima 2,9 posto, Akcija Mladih 2,5 posto, a isti postotak osvaja i HRAST. HČSP i A-HSP imaju u ovom trenutku 1,2 posto, Koalicija AMD Zeleni ima u ovom trenutku 1 posto. Ostale liste ne prelaze izborni prag, a osvajaju 2,2 posto. Neodlučnih birača je u ovom trenutku 8,6 posto.

Zagrepčani nakon 4 godine nisu zadovoljni stanjem u metropoli. Većina misli da je stanje lošije ili njih 46,9 posto. Da je isto, misli njih 33 posto, a da je bolje misli 17,2 posto građana.

Podijeli

Odgovori

Top