Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Dhar media postala članicom UN Global Compacta

Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je UN-ove inicijative za održivi razvoj u Hrvatskoj te upravljajući UN Global Compact mrežom Hrvatska potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti s područja društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja.

Dhar media, marketinška agencija koja posluje prema načelima dharmičkog menadžmenta, a jedna je od TOP 100 agencija u Hrvatskoj, postala je članicom najveće svjetske inicijative korporativne održivosti, UN Global Compacta, čija je misija usklađivati strategije djelovanja prema temeljnim načelima o ljudskim pravima, rada, okoliša i borbe protiv korupcije, te poduzimati mjere za napredak i ispunjenje ciljeva održivog razvoja.

Nakon održane konferencije „Superjunaci biznisa – Tijelo, um, duh“ koja je za cilj imala predstaviti i približiti tvrtkama dharmički menadžment, odnosno primjenjive načine upravljanja svim aspektima koji su uključeni u poslovanje, vrlo logičan potez Dhar medie bio je postati članicom ovakve jedne svjetske inicijative, čime dokazuje ustrajnost u svojem načinu poslovanja koji je odraz svih temeljnih načela UN Global Compacta.

„Održivi razvoj i odgovorno poslovanje prema 10 načela Global Compacta trebala bi biti utkana u svako poslovanje i ne samo kao odgovornost prema zajednici već i pojedincima u tvrtki. Dhar media s tim je ciljem pokrenula inicijativu promjena predstavljanjem programa dharmičkog vođenja te se ovim članstvom obvezala biti aktivni član i pokretač promjena prema temeljnim načelima UN Global Compacta“, izjavila je Lea Brezar, CEO Dhar media

Inicijativa Ujedinjenih naroda, UN Global Compact, najveća je inicijativa za održivi razvoj i odgovorno poslovanje u svijetu, s preko 13000 članova u 170 država i lokalnim mrežama u više od 85 zemalja, koja predstavlja jedinstveni primjer suradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice te uz kompanije okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, udruga te samog UN-a.

Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je UN-ove inicijative za održivi razvoj u Hrvatskoj te upravljajući UN Global Compact mrežom Hrvatska potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti s područja društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja.

„Zadovoljstvo mi je poželjeti dobrodošlicu agenciji Dhar media u UN Global Compact, i lokalnu mrežu koju vodi Hrvatska udruga poslodavaca. Nastavljamo u svojim nastojanjima prema ostvarivanju ambicioznog plana Agende 2030, te za 2019. godinu planiramo niz aktivnosti, uključujući SDG radionice i veliku konferenciju u listopadu na temu klimatskih promjena. Veselimo se suradnji s našim članicama na svim aktivnostima kao i s našom novom članicom čiji se poslovni principi uvelike podudaraju s načelima UN Global Compacta“, rekla je Vali Marszalek, izvršna direktorica Global Compact Croatia.

Uključivanjem 10 načela UN Global Compacta u poslovne strategije i politike, te uspostavljenjem kulture integriteta, tvrtke članice postavljaju si temelje za dugoročni uspjeh, imaju bolju poziciju u međunarodnom poslovnom okruženju te mogućnost prepoznavanja potencijalnih komparativnih prednosti i razvijanja svoje konkurentnosti. Članstvo u UN Global Compactu tvrtkama donosi povećani kredibilitet, poboljšanje korporativnog brenda, morala zaposlenika i ugleda među dionicima te povećanu sposobnost privlačenja novih talenata.

Pročitajte još:

Edukacija

Iako je svijet napravio veliki napredak, nijedna zemlja nije postigla ravnopravnost spolova.

DOP

Kao društveno odgovorna kompanija kojoj je održivo poslovanje jedna od glavnih strateških odrednica, A1 Hrvatska postala je dio UN Global Compact inicijative.

Ostalo

I ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje priprema Sajam poslova. U 2015. godini Sajam poslova održat će se u dvije faze – proljetni i...

Novosti

Pliva Hrvatska d.o.o, ACT Konto d.o.o., Ernst & Young d.o.o., Ciklopea d.o.o. dobitnici su nagrada za najbolje prakse uključivanja raznolikosti u radno okružje.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.