Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Direktorica koja je od Tehnomonta stvorila uspješnu kompaniju

Tehnomont, jedan od mastodontskih firmi iz “bivše” države bio je na rubu stečaja. Opterećen dugovanjima i nenaplaćenim potraživanja ovaj pulski div bio je na sigurnom putu u zaborav. 1999. godine kompaniju preuzima nova direktorica Gordana Deranja i ponovo pokreće proizvodnju. Od tada kompanija ostvaruje dobre poslovne rezultate a njihova direktorica je zaslužila prestižnu titulu “menadžera godine.”

Tehnomont, jedan od mastodontskih firmi iz "bivše" države bio je na rubu stečaja. Opterećen dugovanjima i nenaplaćenim potraživanja ovaj pulski div bio je na sigurnom putu u zaborav. 1999. godine kompaniju preuzima nova direktorica Gordana Deranja i ponovo pokreće proizvodnju. Od tada kompanija ostvaruje dobre poslovne rezultate a njihova direktorica je zaslužila prestižnu titulu "menadžera godine."

Naime, Deranja je do tada bila šefica računovodstva u tvrtci, te je vrlo dobro poznavala situaciju u tvrtci koja ih je i dovela pred krah.

– Moj prvi posao bio je u računovodstvu u jednoj pulskoj školi, a u Tehnomont sam došla kako bi također radila takav posao. Nakon dvije godine postala sam šefica računovodstva, a 1999. godine prešla sam na funkciju direktora. Tvrtka je tada bila u kaosu i za mene je bio veliki izazov podići je na noge. Moja velika odlučnost i želja za uspjehom te odličan tim s kojim sam surađivala, osigurali su nam uspjeh, – istaknula je Deranja.

Formula uspjeha

Organizacijske sposobnosti, timski rad, znanje i vjera u uspjeh ključne su karakterne osobine odličnog menadžera, a Deranja se u firmi dokazala odličnim menadžerom. S obzirom da su financije njeno područje, koncentrirala se na financijski aspekt, a proizvodnju je prepustila struci.

Nakon samo tri godine, likvidnost tvrtke se poboljšala, plaće su zaposlenicima redovito isplaćivane a ulagalo se i u razvoj.

Firma s europskim ambicijama

– Kao svoj najveći poslovni uspjeh svakako bih izdvojila moj dugogodišnji rad u ovoj tvrtci. Ipak, nakon svih ovih godina uspona i padova i dalje radim u Tehnomontu, a zahvaljujući svom trudu i odličnom timu, danas smo vrlo uspješna tvrtka. Recesija u kojoj se nalazimo predstavlja mi dodatni izazov, no vjerujem da ćemo se i iz toga uspjeti izvući,- naglašava Deranja.

Tvrtka Tehnomont danas ima svoja radilišta u Splitu, Rijeci, Njemačkoj i Italiji, te pogone u BIH i Srbiji. Direktorica Deranja odnedavno je i predsjednica Izvršnog odbora Udruge metalaca u okviru Hrvatske Udruge poslodavaca.

Napisao

Pročitajte još:

DOP

Kompanija Gebrüder Weiss obnovila je suradnju s Aquariumom u Puli, gdje je uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izgrađeno „Plemenito utočište“...

Novosti

Pula je prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio cjelovit sustav za mikromobilnost.

Novosti

Nakon što su apsolvirani poslovni procesi izlaska iz stečaja hotela Pula u Puli te zagrebačkog Holidaya, aktualni poslovni pokazatelji prikazuju sjajne prodajne rezultate koji...

Novosti

Priča Puljanke Olivere Toić najbolje pokazuje kako je moguće zaraditi radeći isključivo ono što voliš. Iza nje ne stoje ni financijeri, ni veze, ni...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.