Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Industrija

Dobar odnos s kupcima jamstvo preporuke

Proizvodno-trgovački obrt “Merkur” osnovan je 1992. godine, a počeli su s izradom dječje odjeće koja se koristi prilikom krštenja novorođenčadi (tzv. krštenica). Artikli su izrađeni od najkvalitetnijih materijala u čipki, satenu, pamuku, markizetu i plišu. Pojedini detalji se izrađuju i obrađuju ručno. Proizvodnja zahtjeva obilje vještine, pažnje i ljubavi što je naposljetku prepoznatljivo na finalnom proizvodu. Razgovarali smo s voditeljicom marketinga Helenom Mikačić.

Opišite nam brand Mali anđeo. Kada je formiran i kakve rezultate postiže danas? Kako ste preživjeli recesijsko razdoblje i je li ono ostavilo traga na vašem poslovanju?

Brand „Mali anđeo“ nastao je prije 3 godine, a obuhvaća 20 godina iskustva u proizvodnji krsne odjeće i opreme za bebe. Do pojave branda, naši su se proizvodi prodavali pod imenom obrta „Merkur“ pod kojim poslujemo još od 1992. godine. Shvatili smo da imamo kvalitetu i da je sljedeći iskorak u poslovanju upravo brendiranje proizvoda. Uz sve prednosti koje je donio brand, omogućio nam je i da u recesiji prihod svake godine raste stopom od 15 posto.

Opstali smo zahvaljujući prvenstveno kvaliteti naših proizvoda, ali i standardima koje smo uveli. Što se tiče recesije, mogu reći da smo uz brojne ostale proizvode iz asortimana uspješno ju preživjeli, zapravo nam je čak i pomogla jer je izbacila neozbiljne konkurente s tržišta.

Danas se Mali anđeo razvija brže no ikada. Koliko imate zaposlenih te planirate li daljnja zapošljavanja?

Mali anđeo broji otprilike 15 zaposlenih, a s povećanjem obujma poslovanja očekujemo i dodatna zapošljavanja. Tu prije svega mislim na izvoznu orijentaciju. Smatram da imamo proizvode koji su kvalitetni, a cjenovno konkurentni na europskom tržištu. Vrlo brzo ćemo tu tvrdnju provjeriti na nekima od vodećih europskih sajmova proizvoda i opreme za bebe, a pokaže li se da smo u pravu, to će otvoriti nova radna mjesta.

Opišite nam zašto bi novopečene majke trebale odabrati upravo vaše proizvode?

Kvalitetni proizvodi za razumnu cijenu, izrađeni većinom od prirodnih materijala (pamuk, lan) jamstvo su zadovoljstva svih mladih roditelja. Puno nam svojim iskustvima pomažu sami kupci. S njima smo razvili odličan odnos putem Facebooka, gdje šalju nam svoje pohvale, sugestije, ali i primjedbe. Shvatili smo da je dobar odnos s kupcima jamstvo da će nas oni preporučiti svojim prijateljima, a kupcima je drago kad vide da ih nismo zaboravili onog trenutka kad su kupili naš proizvod.

Kako kupci opisuju vaše proizvode?

To morate pitati njih, ali prema komentarima na našoj Facebook stranici, prema rekacijama zadovoljnih roditelja, ali i povećanju prodaje zaključujemo da su zadovoljni kvalitetom i da naši proizvodi daju dobru vrijednost za novac.

 Tko su vaši konkurenti?

Izravnih konkurenata u našoj zemlji imamo svega nekoliko, ali u svijetu jako puno. Naša je prednost fleksibilnost i prilagodljivost željama kupaca kao i brzi rok isporuke. Također, proizvodni asortiman je vrlo velik pa tako naši kupci imaju sve na jednom mjestu, što je također jedna od konkurentskih prednosti.

Koji su vam daljnji poslovni planovi? Možemo li očekivati i izvoz vaših proizvoda u inozemstvo?

Od ove smo godine počeli izvoziti. Prisutni smo u više od 30 dućana našeg partnera Baby centera u Sloveniji, a nešto manje izvozimo i u BiH. Ako dva velika nadolazeća sajma u Poljskoj i Njemačkoj prođu u skladu s našim predviđanjima, vrlo brzo otvorit ćemo tržišta u još nekim europskim zemljama.

Pročitajte još:

Ekonomija

Autobusa punih radnika skoro više nema, proizvodnih tekstilnih pogona sve je manje.

Ekonomija

Na stanje u hrvatskom peradarstvu trenutačno se snažno odražava situacija u svijetu. Poskupljenje krmiva utječe na rast cijena mesa i jaja.

Lifestyle

Ovo je piće postalo ultimativni hit, a kako saznajemo posebno ga vole žene.

Ekonomija

Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., društvo u sastavu Grupe Đuro Đaković je s finskim naručiteljem Patria Land Systems, društvom u sastavu Grupe Patria potpisalo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.