Dok su neki na moru, drugi tragaju za poslom

Losinj

Visoke ljetne temperature ne usporavaju aktivnosti građana kada je posao u pitanju. Kako će konkretno iskoristiti ove ljetne mjesece, istražio je MojPosao u anketi provedenoj na 600 ispitanika.

Većina ispitanika (52%) ljeto će iskoristiti za traženje posla. Neki od njih su nezaposleni, dok drugi kažu da su dobili otkaz.

„Na burzi sam pa moram razmišljati o poslu, iako već pet mjeseci ništa. O moru ili odlasku negdje ni ne razmišljam“, priznaje jedan ispitanik.

Ljetne mjesece 20% ispitanika iskoristit će za odmor. Tako jedna ispitanica ističe da je ‘neki dan dobila povišicu’ pa će uživati u zasluženom odmoru, dok drugi ispitanik dodaje: „Da bi se uopće moglo dalje raditi potrebni su odmor i odmak.“

Promjeni posla tijekom ljetnih mjeseci nada se 18% ispitanika koji su u potrazi za ‘boljom pozicijom i većom plaćom’.

„Radim kao trgovac i mislim da je vrijeme da nađem nešto manje stresno“, kaže jedan ispitanik, a drugi dodaje da je vrijeme za promjenu jer svoj posao radi ‘već četiri godine’.

Ljetne mjesece za edukaciju će iskoristiti 7% ispitanika, dok će se na traženje povišice i/ili promaknuća odlučiti njih 3%.

Podijeli

Odgovori

Top