Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

DotMetrics: Prvi hrvatski Big Data projekt u finalu uglednog svjetskog natjecanja

Infografika_DotMetrics

I-COM Data Venture Challenge je globalno natjecanje startupa u području primjene podataka u marketinške i oglasne svrhe. Članovi žirija su ugledni stručnjaci, predstavnici kompanija kao što su Bisnode, Amazon, ESPN, Viacom i drugi.

U finalu za 2015. godinu, u društvu 11 kompanija iz SAD (4), Njemačke, Španjolske, Kine, Singapura, Novog Zelanda, Norveške i Nizozemske, našao se, jedini iz CEE regije, projekt Dotmetrics iz Hrvatske.

Dotmetrics je uz podršku i stručnu ekspertizu zagrebačke tvrtke InfoDom razvijen kao prvi hrvatski proizvod iz područja Big Data – softverska platforma koja mjeri posjećenost web stranica i analizira podatke o posjetiteljima, što značajno olakšava oglašivačima i marketinškim stručnjacima odluke o izboru stranica na kojima će plasirati svoje oglase.

Specifičnost Dotmetrics-a na globalnoj razini je, između ostalih, što podatke o posjećenosti I posjetiteljima objavljuje na dnevnoj razni, dok svi drugi to čine za tjedan ili još češće, za mjesec dana.

Budući je Big Data, po općem mišljenju, jedan od najvažnijih poslovnih i tehnoloških trendova, potencijal Dotmetrics-a je izuzetno velik. Riječ je o prikupljanju i obradi ogromnih količina podataka kao temelja za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka.

Predstavnici Dotmetrics-a će imati priliku prezentirati svoj proizvod na završnoj svečanosti od 27.-30. travnja u španjolskom gradu San Sebastijanu.

Osim značajnih financijskih nagrada, ovo je svakako važna prilika za kontakte s potencijalnim ulagačima, partnerima i klijentima.

DotMetrics_logo

Pročitajte još:

Poduzeća

Ovom će akvizicijom GlobalLogic dodatno osnažiti Hitachi u informacijskoj tehnologiji (IT), operativnoj tehnologiji (OT) i proizvodima te ubrzati rast pomažući širenje poslovanja Lumade.

Industrija

Sve platforme besplatne su za korisnike, a registracija je jednostavna i brza.

Poduzeća

Softverska tvrtka SysKit osigurala je devet milijuna dolara investicije koju će iskoristiti za internacionalizaciju poslovanja i razvoj tvrtke.

Financije

FIRA, kao inovativni hrvatski proizvod koji omogućava otvoreno bankarstvo, odnosno sigurno i jednostavno povezivanje bankovnih računa hrvatskih banaka na jednom mjestu, učinkovit je alat...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.