Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Dramatični dani Sanaderovih građevinara

Konstruktor – inženjering, Grupa Dalekovod, Ingra i Institu IGH, perjanice hrvatske građevinske industrije u vrijeme Sanaderove vladavine doživljavaju svoje dramatične dane piše Lider.

Konstruktor - inženjering, Grupa Dalekovod, Ingra i Institu IGH, perjanice hrvatske građevinske industrije u vrijeme Sanaderove vladavine doživljavaju svoje dramatične dane piše Lider.

Unatoč tome što svoje ogromne nagomilane dugove pravdaju lošim stanjem u građevinskoj industriji i prikazuju situaciju manje dramatičnom, Lider iz dobro upućenih izvora doznaje da su tvrtke u ogromnim problemima te da gube vrijedne poslove jer ne mogu dokazat svoju kreditnu sposobnost.

Tako je primjerice dug Konstruktor – inženjeringa prema Liderovim izvorima dosegnuo 500 milijuna kuna, a da je voda došla do grla pokazuje i informacija da su nedavno izgubili vrijedan posao u BiH jer iako su imali najbolju ponudu nisu mogli dostaviti bankovno jamstvo. Dug Dalekovoda pak doseže 300 milijuna kuna što izaziva zabrinutost bankara ponajviše Zagrebačku banku koja je toj tvrtki najizloženija. Iz Ingre poručuju da nije točno da su u dubiozi od 140 milijuna kuna te da ih očekuju neki važni poslovi no Liderovi izvori se ne slažu i kažu da su izgledi za spas vrlo mali što pokazuje i činjenica da uprava trenutno razmatra nekoliko opcija za restrukturiranje.

Ovu četvorku zatvara IGH koja neće uspjeti, barem kako sada stvari stoje, financirati komercijalne zapise nominalno vrijedne 11,1 milijun eura koji dolaze na naplatu u lipnju. Zaključak je da se sada kada više ne dobivaju tako lako poslove od države, nekoć privilegirani građevinari grčevito se bore za opstanak. Njihovo preživljavanje ovisi o i novoj vlasti koja ima nije naklonjena, ali sada mogla lako i vrlo jeftino steći udjele u njima.

Liderpress


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.