Društveno poduzetništvo u ruralnim regijama – Interreg DelFin

Poduzetnički inkubator Duga Resa održao je u četvrtak, 9. srpnja prvi sastanak programa inkubacije za društvene poduzetnike u okviru projekta Interreg Delfin. Pilot projekt traje devet mjeseci, sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projektu su se putem javnog natječaja pridružile brojne lokalne inicijative Karlovačke županije.

Uvodni online sastanak organiziran od strane regionalnih partnera na projektu: Grada Duga Resa i agencije Brodoto, ponudio je sudionicima sve potrebne informacije o  edukacijama i mentoriranju, kao i daljnje korake potrebne za provedbu projekta.

Na održanom sastanku polaznici su predstavili svoje projekte i inicijative s pozitivnim društvenim i/ili okolišnim utjecajem koje dolaze iz različitih djelatnosti kao što su tehnologije 3D printanja, povezivanje malih poduzetnika, turizam, edukacije i obrazovanje.

Narednih devet mjeseci sudionicima će biti omogućena stručna i mentorska podrška te edukacija o raznim komponentama društvenog poduzetništva. Polaznici će imati prilike naučiti kako pospješiti održivost svojeg postojećeg društvenog poduzeća, razviti poslovni plan, povećati poduzetničke kompetencije na tržištu, koristiti alternativne izvore financiranja te kako svoju novu poduzetničku ideju realizirati u sklopu društvenog poduzeća. Osim razmijene iskustva s drugim poduzetnicima te savjetovanjem s ekspertima, sudionici će na kraju projekta predstaviti svoj poslovni model potencijalnim investitorima.

Program inkubacije za društvene poduzetnike provodit će se u online izdanju putem webinara i radionica, ali i u Poduzetničkom inkubatoru u Duga Resi.

Više o projektu možete saznati na poveznici DelFin.

Podijeli

Odgovori

Top