Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dukat za preuzimanje Ljubljanskih mlekarni nudi 8,75 eura po dionici

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Dukat navodi da je objavio ponudu za otkup 2.178.500 dionica Ljubljanskih mljekara, a ponuda vrijedi mjesec dana, odnosno do 20. svibnja u 12.00 sati

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Dukat navodi da je objavio ponudu za otkup 2.178.500 dionica Ljubljanskih mljekara, a ponuda vrijedi mjesec dana, odnosno do 20. svibnja u 12.00 sati

Tvrtka Dukat, kao dio francuske Lactalis grupe, objavila je danas ponudu za preuzimanje slovenskih Ljubljanskih mljekara (Ljubljanske mlekarne d.d.), a cijena koju nudi u toj ponudi je 8,75 eura po dionici.

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Dukat navodi da je objavio ponudu za otkup 2.178.500 dionica Ljubljanskih mljekara, a ponuda vrijedi mjesec dana, odnosno do 20. svibnja u 12.00 sati.

Dukat je već vlasnik 2.203.433 dionica Ljubljanskih mljekara, što predstavlja 50,285 posto glasačkih prava.

Aktivnosti vezane uz ponudu za otkup dionica vodi brokerska tvrtka lirika, iz Ljubljane, napominju iz Dukata.

Dukat je sredinom ožujka ove godine objavio da je, nakon odobrenja slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, stekao 50,285 posto dionica Ljubljanskih mljekara od NFD Holdinga, Factor Banke, Mutual Fund-a, KD Delniški Dohodkovni, KD Banke i Save.

Tada nije objavljeno po kojoj je cijeni Dukat stekao 50,3 posto dionica Ljubljanskih mljekara, a slovenski su mediji procjenjivali kako je vrijednost te transakcije oko 20 milijuna eura.

Po podacima iz prospekta objavljenog uz ponudu Dukata na internet stranicama slovenske Ilirike, Dukat je u ožujku stekao dionice Ljubljanskih mljekara po cijeni koju nudi i u ponudi za preuzimanje, 8,75 eura, ili ukupno 19,3 milijuna eura.

S obzirom na cijenu iz ponude, Dukat bi u slučaju preuzimanja svih dionica na koje se odnosi ponuda trebao nešto više od 19 milijuna eura.

Preostale dionice Ljubljanskih mljekara drže Mlekodel, Deželna banka Slovenije, Zadružni savez Slovenije i 33 zadruge.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe.

Lactalis grupa je u listopadu prošle godine najavila akviziciju Ljubljanskih mljekara, tvrtke koja ima 550 zaposlenih, a godišnje preradi više od 200 milijuna litara mlijeka.

Lactalis grupa zapošljava 56.000 radnika u 61 zemlji, a ima organiziranu proizvodnju u 192 proizvodnih pogona u 34 zemalja diljem svijeta, od kojih je 64 pogona u Francuskoj.

Lactalis grupa je u prošloj godini ostvarila prihod od 15,7 milijardi eura, od čega 75 posto na tržištima izvan Francuske.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.