Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Dukat za preuzimanje Ljubljanskih mlekarni nudi 8,75 eura po dionici

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Dukat navodi da je objavio ponudu za otkup 2.178.500 dionica Ljubljanskih mljekara, a ponuda vrijedi mjesec dana, odnosno do 20. svibnja u 12.00 sati

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Dukat navodi da je objavio ponudu za otkup 2.178.500 dionica Ljubljanskih mljekara, a ponuda vrijedi mjesec dana, odnosno do 20. svibnja u 12.00 sati

Tvrtka Dukat, kao dio francuske Lactalis grupe, objavila je danas ponudu za preuzimanje slovenskih Ljubljanskih mljekara (Ljubljanske mlekarne d.d.), a cijena koju nudi u toj ponudi je 8,75 eura po dionici.

U priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi, Dukat navodi da je objavio ponudu za otkup 2.178.500 dionica Ljubljanskih mljekara, a ponuda vrijedi mjesec dana, odnosno do 20. svibnja u 12.00 sati.

Dukat je već vlasnik 2.203.433 dionica Ljubljanskih mljekara, što predstavlja 50,285 posto glasačkih prava.

Aktivnosti vezane uz ponudu za otkup dionica vodi brokerska tvrtka lirika, iz Ljubljane, napominju iz Dukata.

Dukat je sredinom ožujka ove godine objavio da je, nakon odobrenja slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, stekao 50,285 posto dionica Ljubljanskih mljekara od NFD Holdinga, Factor Banke, Mutual Fund-a, KD Delniški Dohodkovni, KD Banke i Save.

Tada nije objavljeno po kojoj je cijeni Dukat stekao 50,3 posto dionica Ljubljanskih mljekara, a slovenski su mediji procjenjivali kako je vrijednost te transakcije oko 20 milijuna eura.

Po podacima iz prospekta objavljenog uz ponudu Dukata na internet stranicama slovenske Ilirike, Dukat je u ožujku stekao dionice Ljubljanskih mljekara po cijeni koju nudi i u ponudi za preuzimanje, 8,75 eura, ili ukupno 19,3 milijuna eura.

S obzirom na cijenu iz ponude, Dukat bi u slučaju preuzimanja svih dionica na koje se odnosi ponuda trebao nešto više od 19 milijuna eura.

Preostale dionice Ljubljanskih mljekara drže Mlekodel, Deželna banka Slovenije, Zadružni savez Slovenije i 33 zadruge.

Dukat je od 2007. godine u većinskom vlasništvu francuske Lactalis grupe.

Lactalis grupa je u listopadu prošle godine najavila akviziciju Ljubljanskih mljekara, tvrtke koja ima 550 zaposlenih, a godišnje preradi više od 200 milijuna litara mlijeka.

Lactalis grupa zapošljava 56.000 radnika u 61 zemlji, a ima organiziranu proizvodnju u 192 proizvodnih pogona u 34 zemalja diljem svijeta, od kojih je 64 pogona u Francuskoj.

Lactalis grupa je u prošloj godini ostvarila prihod od 15,7 milijardi eura, od čega 75 posto na tržištima izvan Francuske.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.