Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Đuro Đaković Holding preuzima Ingru

Đuro Đaković Holding d.d. izrazio je namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre d.d. u skladu sa zakonskom procedurom, javljaju iz korporativnih komunikacija Đuro Đaković Holding d.d. Ingra se već nekoliko godina nalazi u problemima, koji su kulminirali i dvomjesečnom blokadom računa.

Đuro Đaković Holding d.d. izrazio je namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre d.d. u skladu sa zakonskom procedurom, javljaju iz korporativnih komunikacija Đuro Đaković Holding d.d. Ingra se već nekoliko godina nalazi u problemima, koji su kulminirali i dvomjesečnom blokadom računa.

Đuro Đaković Holding d.d. izrazio je namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre d.d., a o svojoj namjeri, sukladno Zakonu o preuzimanju trgovačkih društava, službeno je obavijestio Ingru, Zagrebačku burzu i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Đuro Đaković Holding objavit će u roku propisanom Zakonom o preuzimanju trgovačkih društava, a nakon odobrenja zahtjeva za objavljivanje ponude za preuzimanje od strane Hanfe. U skladu sa Zakonom, ponuda će biti objavljena po cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca, koja prethode današnjoj Izjavi namjere.

“Đuro Đaković Holding ima namjeru objaviti ponudu za preuzimanje Ingre zato što vjerujemo da je to u najboljem dugoročnom interesu našeg daljnjeg širenja na strana tržišta, gdje bismo ponudu s kojom smo sada prisutni mogli nadopuniti pružanjem sveobuhvatne inženjerske usluge. Ingra je inženjering kompanija sa značajnim referencama u upravljanju kompleksnim projektima na inozemnim tržištima, velikim dijelom u programima koji su komplementarni s onima u kojima Đuro Đaković ima snažne proizvodne kapacitete. Ingra osim važnih referenci na inozemnim tržištima, stvaranih godinama, ima i prepoznati brend, a Đuro Đaković tome može dodati sadržaj poput opreme i usluga u energetici, industriji i različitim infrastrukturnim projektima, koji bi u zaokruženoj ponudi mogli postati još konkurentniji. Zato u ovom potencijalnom preuzimanju što se transfera znanja i tehnologija tiče vidimo znatne sinergijske efekte u našim divizijama graditeljstva i infrastrukture te industrije i energetike, a za sve četiri divizije Đure Đakovića, uključujući obranu i promet, očekujemo efekt otvaranja novih tržišta odnosno jačeg proboja na postojećima.

Iako se Ingra već nekoliko godina nalazi u ozbiljnim poslovnim problemima, koji su kulminirali i dvomjesečnom blokadom računa, mi smo odlučili preuzeti rizik jer imamo viziju i snage pomoći Ingri. Vjerujemo da će vjerovnici i dioničari Ingre to prepoznati i prihvatiti kao jedini izlaz iz ove teške situacije u kojoj se Ingra našla”, rekao je Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.