Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Vlada mora prestati trenirati strogoću, proračun za 2013. je račun bez krčmara

Proračun je nastavak politike štednje na uštrb građana. Takva je politika i dovela do pada potrošnje, zatvaranja radnih mjesta, do situacije u kojoj privatni investitori bježe iz Hrvatske, a čak i Srbija postaje konkurentnija od nas, poručio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata

Proračun je nastavak politike štednje na uštrb građana. Takva je politika i dovela do pada potrošnje, zatvaranja radnih mjesta, do situacije u kojoj privatni investitori bježe iz Hrvatske, a čak i Srbija postaje konkurentnija od nas, poručio je predsjednik Hrvatske udruge sindikata

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević s današnje je konferencije za novinare u Šibeniku pozvao klubove parlamentarnih stranaka u Hrvatskom saboru i sve saborske zastupnike da ne podrže Vladin prijedlog proračuna za 2013. godinu o kojem se danas raspravlja u Saboru.

Prijedlog proračuna za 2013. godinu predviđa rast BDP-a od 1,8 posto, što nije realno. Tako ‘skrojen’ proračun je račun bez krčmara, ustvrdio je Matijašević.

Proračun je nastavak politike štednje na uštrb građana. Takva je politika i dovela do pada potrošnje, zatvaranja radnih mjesta, do situacije u kojoj privatni investitori bježe iz Hrvatske, a čak i Srbija postaje konkurentnija od nas, kazao je Matijašević.

Vlada premijera Zorana Milanovića mora prestati trenirati strogoću i olabaviti porezni pritisak, smatra predsjednik HUS-a.

Usporedo s tim mora prestati i kampanja rezanja dodatka na plaće zaposlenika javnog sektora jer će udar na njih značiti nastavak zabrinjavajućeg pada potrošnje, kazao je Matijašević.

Navodi i da su banke koje posluju u Hrvatskoj samo tijekom 2012. iz zemlje iznijele 11 milijardi kuna, bez da im je oporezovana i jedna lipa, te Vladi sugerira da uvede porez na financijske transakcije.

Po njegovim riječima, ‘krpeljima’ hrvatskih građana i gospodarstva osiguran je povlašten tretman vlasti, a umjesto da štiti banke, država bi od njih morala uzimati haračem kao što sad uzima građanima.

Matijašević sugerira i kako bi država trebala ući u vlasničke udjele tvrtki iz posrnulog građevinskog sektora, poput Konstruktora, Ingre i Dalekovoda.

To bi, kaže, trebalo biti omogućeno novim zakonom o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, jer bi se na taj način “riješili mnogi žderići, radići i miličići”.

Kada bi to bilo tako, formirao bi se konzorcij tvrtki iz građevinskog sektora koji bi bio u državnom vlasništvu, a mogao bi se javljati na međunarodne natječaje koji se financiraju iz EU fondova, zaključio je Matijašević.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.