Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Dvije trećine radnika ne smije javno komentirati plaće u tvrtki u kojoj rade

Prema anketi, većina zaposlenih u Hrvatskoj svoj posao obavlja u okolinama koje, službeno ili prešutno, brane javno komentiranje plaća među zaposlenicima.

Pristojnost i dobar odgoj nalažu nam kako se, naprosto, o određenim temama u našem društvu ne priča.

Stoga ćemo, uljudnosti radi, u pravilu izbjegavati razgovor o dobi naših sugovornika, njegovoj ili njezinoj stranačkoj pripadnosti, vjerskom opredijeljenju ili pak – plaći koju zarađuju. Mnogi ovu posljednju temu posebno, u ‘širokom luku’, zaobilaze tijekom razgovora s kolegama iz firme.

Međutim, mijenjaju li se stvari po tom pitanju i u kojoj mjeri javno komentiramo plaće u tvrtkama u kojima radimo? Odgovor na ovo pitanje potražio je portal MojPosao, anketom u kojoj je svoje mišljenje ponudilo više od 1100 ispitanika.

Organizacijska klima i klauzule o tajnosti brane razgovor

Prema anketi, većina zaposlenih u Hrvatskoj svoj posao obavlja u okolinama koje, službeno ili prešutno, brane javno komentiranje plaća među zaposlenicima. 

Naime, čak 69% zaposlenih ističe kako ne smiju otvoreno razgovarati o ovoj temi.

U određenim tvrtkama zabrana je formalizirana putem klauzula o tajnosti plaće, dok se u ostalim kompanijama, prema riječima jednog ispitanika, radi o ‘organizacijskoj klimi, zbog koje nikome na pada na pamet razgovor o ovoj temi’.

Pa ipak, polovicu radnika čiji poslodavci brane razgovore o plaći nikakve zabrane ne mogu spriječiti da međusobno pričaju o novcu koji im sjeda na račune, ali u pravilu to čine samo s jako bliskim kolegama, dok se druga polovica pridržava nametnutih zabrana.

Čak i oni koji smiju, nerado pričaju o tome

S druge strane, 31% radnika u Hrvatskoj tvrdi kako u njihovim radnim okolinama ne postoje nikakva ograničenja kad je posrijedi razgovor o plaći

Međutim, iako smiju razgovarati o ovoj temi, nešto više od polovice zaposlenih(54%) izbjegava takvu vrstu razgovora s kolegama jer, kako ističu, radi se o ‘privatnoj stvari svakog pojedinca’, dok 46% onih koji rade u tvrtkama koje ne brane takve razgovore, otvoreno i javno s kolegama komentira plaće u kompaniji.

O anketi:
Sudjelovalo je više od 1100 ispitanika. Zbog jednostavnosti ispunjavanja ankete nisu zabilježeni demografski podaci o ispitanicima tako da se rezultati ne mogu generalizirati, ali su indikativni. 

MojPosao.net

Pročitajte još:

Poduzeća

Od Infobipovog puta od startupa do jednoroga, do gradnje globalnog startupa i najveće coworking zajednice u regiji – Amir Babović, suosnivač Wespa Spaces i...

Marketing i prodaja

Kako uvjeriti ljude da ste najbolji za ono što im je potrebno i kako uspješno reklamirati svoj posao?

Poduzeća

PlanRadar, softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji kojeg koristi više od 120 000 profesionalaca diljem svijeta, ostvario je ostvario je stabilan...

Poduzeća

Inovativnim i kvalitetnim HR praksama Procter & Gamble ponovno je zadovoljio kriterije nezavisnih HR stručnjaka te tako obnovio titulu nositelja certifikata Poslodavac Partner.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.