Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Efekt leptira u Project Managementu

Efekt leptira u Project Managementu
Efekt leptira u Project Managementu

U iznimno kompleksnoj i pomalo kaotičnoj poslovnoj areni, upravljanje projektima – Project Management (PM)temeljna je spona koja stvara održivu strukturu u poslovanju kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi. Navedeno potvrđuje i najnovije istraživanje PMI-a (Project Management Institute) Pulse of the Profession (2015.) koje ujedno dokazuje da upravljanje projektima značajno utječe na učinkovitost tvrtke.

Podaci PMI-a, najvećeg međunarodnog strukovnog udruženja voditelja projekata, u svom godišnjem istraživanju dokazuje da visoko učinkovite tvrtke koje njeguju kulturu projektnog upravljanja troše 13 puta manje financijskih sredstava u procesu realizacije projekata od manje učinkovitih. Nadalje, iz istraživanja saznajemo da visoko učinkovite tvrtke u više od 80% svojih projekata ostvare točno zacrtane ciljeve na vrijeme i u definiranim financijskim okvirima. Upravo s ciljem poticanja dokazano vrijednih globalnih kretanja u upravljanju projektima, i hrvatski ogranak renomiranog udruženja PMI Udruga za upravljanje projektima Hrvatska (PMI Hrvatska) već deveti put zaredom okuplja istaknute predavače iz Hrvatske i inozemstva na PMI Forumu 2015.

Ovogodišnji bogati program PMI Foruma 2015 obuhvaća cjelodnevnu konferenciju Preobražaj ureda za vođenje projekata, te dvije iznimno praktično primjenjive radionice – Managing a Successful PMO in 2015 Economy koju vodi stručnjak za upravljanje rizicima, dr. Richard Graham, PMP, iz Velike Britanije te The Agile Business Analyst Masterclass  koju vodi viši savjetnik Bart Bernink, PMP, iz Nizozemske.

Krunu trodnevnog događanja zasigurno nosi svečana večer dodjele prestižne strukovne Nagrade za projekt godine PMI Udruge Hrvatska koja se dodjeljuje od 2008. godine. Ovo prestižno strukovno priznanje za najbolje vođen projekt i najbolje ostvarene projektne rezultate praktično dokazuje da u Hrvatskoj postoji kultura upravljanja projektima te da se važnost ove discipline kvalitetno i sustavno primjenjuje u svakodnevnom poslovnom okruženju.

Iz Udruge PMI Hrvatska pozivaju sve privatne i javne tvrtke te institucije da prijave svog «kandidata» za utrku za najbolji projekt godine koji je završen u 2014. kako bi kvalitetno prezentirali svoj tim, projekt, organizaciju, te dodatno osnažili kulturu projektnog upravljanja. Za Nagradu projekt godine mogu se prijaviti svi projekti neovisno o području rada, industriji, veličini tvrtke/organizacije, ili PMI certifikaciji.

«Cilj nam je da kroz strukovnu nagradu dodatno potaknemo kulturu upravljanja projektima kako bismo inspirirali sve dionike društva da podignu ljestvicu poslovne efikasnosti u cilju osnaživanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, stoga, prijavite se i pokažite da i vi pripadate skupini visoko učinkovitih organizacija koje prepoznaju vrijednosti koje generira struka», istaknula je Marija Bajica, predsjednica PMI Hrvatska.

Učinci projektnog upravljanja u tržišno turbulentnom i kaotičnom društvu mogu se usporediti i s razumijevanjem efekta leptira gdje i najmanja promjena na jednom mjestu može dokazano uzrokovati velike promjene na drugom. Upravo, vrsni i agilni PM stručnjaci sa svojim znanjima i vještinama, te sustavnim upravljanjem rizicima, shvaćaju što u svom djelovanju trebaju primijeniti kako bi stanje kaosa transformirali u poziciju generiranja vrijednosti.

Kako učinkovito upravljati izazovima turbulentne ekonomije kroz discipilnu primjene upravljanja projektima sudionici će moći saznati na PMI Forumu 2015. koji se održava u Kongresnom centru Antunović, od 11. do 13. studenog 2015. godine, a detaljne informacije o programu Foruma i načinima prijave projekta saznajte na www.pmi-croatia.hr internetskoj stranici.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.