Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

EPOHA otvorila i osnovnu školu s državnim programom inspiriranu Waldorfom

Nakon otvaranja srednje škole, logičan slijed događanja za nas bio je i osnivanje privatne osnovne škole koja će biti smještena u istoj zgradi.

U zagrebačkom Podsusedu, na adresi Prigornica 2 gdje je lani otvorena privatna jezična gimnazija EPOHA, u novoj školskoj godini će i učenici prvih razreda osnovne škole moći pohađati nastavu u privatnoj osnovnoj školi koja radi prema državnom programu, ali u nastavi koristi waldorfsku metodu podučavanja. Učenje u takvim školama prenosi se „kroz nastavnika“, a procesuira kroz biće djeteta stvaranjem originalnih crteža i pomno biranih zapisa u bilježnicu. Uloženim trudom i radom prilikom oblikovanja vlastitih bilježnica, djeca stvaraju svoje udžbenike koje koriste za daljnje učenje i napredovanje.

Nakon otvaranja srednje škole, logičan slijed događanja za nas bio je i osnivanje privatne osnovne škole koja će biti smještena u istoj zgradi. Ova školska godina svakako je prepuna izazova, što za učenike, što za roditelje, a nama je dala dodatni vjetar u leđa da krizu koja nas je sve zadesila pretvorimo u priliku za uspjeh. Ponosne smo što smo ovim otvaranjem napravile presedan u hrvatskom obrazovanju i poslale jednu važnu poruku svim našim budućim roditeljima i djeci – obrazovanje je važno i važno je učiti sa srcem.

Lea Brezar i Renata Brekalo

Ritam je vitalni element u procesu učenja po waldorfskom principu. Školski dan i školska godina usklađeni su s ritmičkim dnevnim, mjesečnim i godišnjim promjenama u prirodi što pomaže u postizanju zdravog balansa između koncentracije i relaksacije, mentalnog i praktičnog rada, pokreta i odmora, slušanja i sudjelovanja, promatranja i činjenja. Svaki dan i svaki sat ima svoj ritam, što rezultira kontinuiranom buđenju interesa djeteta za nastavu.

Nastava u epohama od tri do četiri tjedna omogućava djetetu da potpuno uroni u nastavni sadržaj, a epohe se izmjenjuju tijekom cijele nastavne godine. Razredni učitelj prati djecu od prvog do osmog razreda osnovne škole, a njegova je uloga biti predstavnik svijeta koji ga okružuje – svijet koji može istraživati, iskusiti i otkriti. Priroda djeteta u osnovnoj školi je takva da dijete postaje svjesnije svoje unutarnje povezanosti sa svijetom te ga doživljava kroz ideju ”svijet je lijep”. Stoga je učiteljeva misija omogućiti mu iskustvo koje će kultivirati i osnažiti taj proces. Kroz pripovijedanje bajki, priča, legendi i mitova, koji s djetetovim bićem komuniciraju slikama što je svojstveno za tu dob, također će otkriti i svijet biljaka, životinja, minerala kako bi kvalitete tih svjetova dijete osvijestilo u sebi.

EPOHA privatna osnovna škola već je krenula s predbilježbama za upise, a s radom kreće u jesen 2021. Sve informacije o školi i upisima možete doznati putem web stranice www.epoha.hr/osnovna-skola ili putem maila [email protected].

Pročitajte još:

Edukacija

Kako su pripreme za upise u srednju školu u tijeku objavljujemo video otvorenja s porukom što EPOHU diferencira u srednjoškolskom obrazovnom sustavu.

Edukacija

EPOHA, privatna gimnazija, radit će prema jezičnom gimnazijskom programu, ali na način da djeci nudi konstantne izazove u nastavi koja će ujedno biti utemeljena...

Edukacija

Uvijek malo van gabarita koje im je društvo nudilo, Lea Brezar i Renata Brekalo, donoseći veću svrhu u posao koji rade, kreirale su viziju...

Edukacija

Iako smo već debelo zagazili u advent i od blagdanskog raspoloženja se ne može pobjeći, od 1. prosinca, otkad su otvorene prijave ispita državne...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.