Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Erste Group dobio priznanje za promicanje rodne ravnopravnosti uvrštenjem u Bloombergov indeks GEI za 2022.

Erste Group uvršten je u Bloombergov indeks GEI četvrtu uzastopnu godinu te je i dalje jedino društvo sa sjedištem u Austriji i jedno od samo nekolicine društava iz regije srednje i istočne Europe koja su uvrštena u taj prestižni indeks.

gei

Erste Group Bank AG („Erste Group”) danas je objavio da je zajedno s 418 drugih društava iz 45 zemalja i regija uvršten u Bloombergov Indeks rodne ravnopravnosti (GEI) za 2022. GEI je modificirani indeks, ponderiran tržišnom kapitalizacijom, čiji je cilj pratiti uspješnost poduzeća uvrštenih na burzu koja su predana transparentnosti i izvještavanju o rodnoj ravnopravnosti. Erste Group uvršten je u Bloombergov indeks GEI četvrtu uzastopnu godinu te je i dalje jedino društvo sa sjedištem u Austriji i jedno od samo nekolicine društava iz regije srednje i istočne Europe koja su uvrštena u taj prestižni indeks.

“Raznolikost je dio našeg DNK u Erste Grupi. Naša osnivačka povelja osnovana je već 1819. godine da postojimo kako bismo ljudima omogućili pristup bogatstvu bez obzira na dob, spol ili društveno podrijetlo – a ta je osnivačka svrha danas relevantnija nego ikad. Moramo prepoznati i razumjeti raznolikost naših klijenata i pružiti im prave odgovore na njihove specifične potrebe. To možemo učiniti samo ako smo i sami raznoliki i možemo ponuditi što je moguće širi raspon perspektiva. Ovu misiju shvaćamo vrlo ozbiljno i provodimo širok raspon mjera na svim našim tržištima kako bismo dodatno povećali svoj udio žena na rukovodećim položajima,” rekao je Bernd Spalt, predsjednik Uprave Erste Groupa.

Vjerujemo da nas raznolikost u svim dimenzijama, a posebno u području rodne raznolikosti, čini samo boljima i sposobnijima. Raznolikost i uključenost čine bazu naše korporativne strategije, a kako bismo osigurali da ne ostane sve na riječima, postavili smo si i konkretne ciljeve koje dosljedno slijedimo. Iako zvuči jednostavno i zdravorazumski, mijenjanje ustaljenih praksi i borba s duboko ukorijenjenim stereotipima u području rodne raznolikosti i uključenosti, više je od samog obvezivanja. To je težak posao koji zahtijeva potpunu predanost i pažnju na svim razinama. Svjesni smo da nismo stigli do cilja, no vjerujem da smo na pravom putu.“ rekla je Maja Crnjak, direktorica Sektora ljudskih potencijala u Erste banci.

Bloombergov GEI referentni je indeks kojim se mjeri rodna ravnopravnost u pet područja: žensko rukovodstvo i fond talenata, jednakost plaća i rodni paritet u plaćama, uključiva kultura, politike protiv spolnog uznemiravanja i brand koji podupire žene. Indeks je u 2022. proširen na globalnoj razini i predstavlja 45 država i regija. Uvrštena poduzeća pripadaju čitavom nizu sektora, uključujući financije, tehnologiju i komunalne usluge, koji su skupno najzastupljeniji u indeksu.

Rodna raznolikost je fokus Erste Groupa

Trenutačno su žene zaposlene na više od 40 posto rukovoditeljskih funkcija u cijelom Erste Groupu. Cilj je nastaviti raditi na daljnjem povećanju broja žena na najvišim upravljačkim pozicijama, a poseban će fokus biti na promociji i razvoju ženskih talenata u Erste Groupu. Za Erste Group, raznolikost i uključivost esencijalne su komponente njegove korporativne strategije i kulture.

Bankarska grupacija sa sjedištem u Beču aktivno promiče radno okruženje bez diskriminacije i uznemiravanja te cijeni rad i doprinos svakog pojedinca, bez obzira na rod, dob, invaliditet, bračno stanje, spolnu orijentaciju, boju kože, vjerska ili politička uvjerenja, etničko podrijetlo, nacionalnost ili bilo koji drugi aspekt koji nema veze s njihovim zaposlenjem.

Bloombergov GEI: prepoznati standard za mjerenje nastojanja u području rodne ravnopravnosti

S ponosom odajemo priznanje društvu Erste Group i ostalih 417 društava uvrštenih u Bloombergov indeks rodne ravnopravnosti za 2022. za predanost transparentnosti i postavljanje novog standarda u izvještavanju o rodnoj ravnopravnosti,” izjavio je Peter T. Grauer, predsjednik Uprave Bloomberga te osnivač i predsjednik Uprave organizacije U.S. 30% Club. „Iako je prag za uvrštenje u indeks podignut, popis uvrštenih društava i dalje raste. To je dokaz da sve više društava radi na unapređenju svojih metrika povezanih s rodnom ravnopravnošću te u svojim organizacijama promiče više prilika za uspjeh za raznolike talente.”

Erste Group sudjelovao je u anketi koju je osmislio Bloomberg u suradnji sa stručnjacima za ovo područje iz cijelog svijeta. Društva uvrštena u ovogodišnji indeks ostvarila su broj bodova jednak pragu koji je utvrdio Bloomberg ili višem od tog praga, koji se temelji na objavljivanju informacija te postizanju ili usvajanju najboljih statistika i politika u svojoj klasi.

Sudjelovanje u anketi i indeksu dobrovoljno je i ne povlači sa sobom nikakve troškove. Bloomberg podatke prikuplja isključivo u referentne svrhe. Poduzeća uvrštena u indeks ne rangiraju se. Iako Bloomberg potiče sva javno uvrštena poduzeća na objavljivanje dopunskih podataka o rodnoj ravnopravnosti za svoj investicijski profil na Bloombergovu Terminalu, uvjete za uvrštenje u indeks ispunjavaju poduzeća tržišne kapitalizacije veće od 1 milijardu američkih dolara.

Pročitajte još:

Marketing i prodaja

Kako uvjeriti ljude da ste najbolji za ono što im je potrebno i kako uspješno reklamirati svoj posao?

Poduzeća

PlanRadar, softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji kojeg koristi više od 120 000 profesionalaca diljem svijeta, ostvario je ostvario je stabilan...

Poduzeća

Inovativnim i kvalitetnim HR praksama Procter & Gamble ponovno je zadovoljio kriterije nezavisnih HR stručnjaka te tako obnovio titulu nositelja certifikata Poslodavac Partner.

Komunikacija

Važno je u takvim situacijama ostati miran i ne dopustiti da situacija eskalira.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.