Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Evo kako je Hipokrat razotkrio korupirane liječnike

Neslužbeno se doznaje da su uhićenima, među kojima je i predsjednik uprave Farmala Dražen Dedi, jutros pretraženi domovi, kao i sjedište tvrtke u Ludbregu.

Neslužbeno se doznaje da su uhićenima, među kojima je i predsjednik uprave Farmala Dražen Dedi, jutros pretraženi domovi, kao i sjedište tvrtke u Ludbregu.

U operativnoj akciji “Hipokrat” USKOK i policija provode kriminalističko istraživanje nad tvrtkom Farmal, njenih 26 zaposlenika, 49 liječnika i jednom ljekarnicom zbog sumnje da su se udružili zbog primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na te zlouporabe, izvijestio je poslijepodne USKOK ne navodeći ime farmaceutske tvrtke koja je liječnicima i ljekarnicima navodno plaćala kako bi pacijentima propisivali njene proizvode.

Neslužbeno se doznaje da su uhićenima, među kojima je i predsjednik uprave Farmala Dražen Dedi, jutros pretraženi domovi, kao i sjedište tvrtke u Ludbregu.

Iza 15,30 sati prve su uhićenike počeli dovoditi na ispitivanje u sjedište USKOK-a, a riječ je o tzv. stručnim suradnicima odnosno zaposlenicima koji su “na terenu” prodavali Farmalove proizvode. Nakon ispitivanja tužiteljstvo će odlučiti hoće li za osumnjičenike zatražiti zadržavanje u istražnom zatvoru.

Na zagrebačkom Županijskom sudu doznaje se da će uhićeni pred dežurnog suca istrage najvjerojatnije biti dovedeni sutra.

U službenom USKOK-ovom priopćenju navodi se da su prva saznanja o mogućem podmićivanju liječnika i ljekarnika od strane farmaceutske kuće dobivena od novinarke Slobodne Dalmacije Nataše Škaričić koja je i nakon toga nastavila istraživanja ovog slučaja.

“Na temelju prikupljenih podataka i dokaza postoji osnova sumnje da su se prvoosumnjičenik, predsjednik Uprave jedne farmaceutske kuće, drugoosumnjičena, financijska direktorica iste kuće, trećeoosumnjičenik, regionalni direktor sektora jug i četvrtoosumnjičenik, regionalni direktor sektora sjever, od 2009. godine do 12. studenoga 2012. u Ludbregu, dogovorili da će u ime farmaceutske tvrtke kontinuirano nagrađivati liječnike i ljekarnike davanjem novca i drugih darova u vrijednosti od pet do 10 posto od vrijednosti lijekova koje liječnici propišu iz ponude njihove farmaceutske kuće. U cilju realizacije navedenog angažirali su 22 osumnjičena zaposlenika i stručnih suradnika farmaceutske kuće koji su kontinuirano, sukladno njihovim uputama, većem broju liječnika i ljekarnika davali novac, vrijednosne bonove za kupovinu u trgovačkim kućama, kupovinu robe te plaćanje putovanja na teret farmaceutske kuće, kao protuuslugu za propisivanje lijekova iz njihove ponude, a ljekarnicima kao protuuslugu za naručivanje i evidentiranje izdavanja lijekova”, navodi se u priopćenju.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić ranije je potvrdio je da je u velikoj USKOK-ovoj antikorupcijskoj akciji pod istragom 350 liječnika i najavio da se pored danas privedenih čelnika ludbreške farmaceutske tvrtke mogu očekivati brojna uhićenja diljem Hrvatske.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.