Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Evo kako je Osijek izvukao milijun eura za razvoj poduzetništva

Tim projektom koji je ukupno vrijedan 1,3 milijuna eura predviđeno je povećanje kapaciteta inkubatora za nove tvrtke u svrhu razvoja malog i srednjeg poduzetništva te smanjenja nezaposlenosti.

Tim projektom koji je ukupno vrijedan 1,3 milijuna eura predviđeno je povećanje kapaciteta inkubatora za nove tvrtke u svrhu razvoja malog i srednjeg poduzetništva te smanjenja nezaposlenosti.

Osječki poduzetnički inkubator BIOS povukao je 999,9 tisuća eura iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA IIIC za projekt modularne hale. Tim projektom koji je ukupno vrijedan 1,3 milijuna eura predviđeno je povećanje kapaciteta inkubatora za nove tvrtke u svrhu razvoja malog i srednjeg poduzetništva te smanjenja nezaposlenosti. Osječki će BIOS zahvaljujući tome projektu kapacitet povećati za još 24 poslovna prostora, što bi trebalo pridonijeti otvaranju 228 novih radnih mjesta u sljedećih deset godina. Projekt je počeo 1. siječnja ove godine, a trajat će 18 mjeseci.

Ivo Koški, direktor BIOS-a i voditelj projekta, ističe da je objekt u fazi gradnje i da se planira završiti do svibnja sljedeće godine.

“Do tada će BIOS imati kompletno opremljenu zgradu sa 24 nova poslovna prostora, od toga 11 u prizemlju veličine od 40 do 100 kvadrata namijenjenih proizvodnim djelatnostima te 13 prostora na katu namijenjenih uredskim prostorima za informatičke i programerske djelatnosti, telekomunikacije te djelatnosti kojima ne treba klasičan radni prostor”, kazao nam je Koški.

Projektom osječkoga poduzetničkog inkubatora BIOS promovirat će se poduzetništvo, a u tijeku je i priprema dva nova seminara za poduzetnike predviđena za jesen. Riječ je o seminarima o zaštiti intelektualnog vlasništva te utjecaju pristupanja EU, pitanja koja muče mnoge male i srednje poduzetnike. Dogovoren je i tzv. virtualni inkubator kojim će se usluge BIOS-a preko interneta moći lakše ponuditi poduzetnicima koji nisu fizički smješteni u inkubatoru.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.