Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Evo popisa projekata koji će biti ponuđeni Katarcima!

Delegacija će prezentirati 30 projekata u PowerPointu, od energetike do turizma i infrastrukture. Katarce posebno zanima projekt LNG terminala na Krku. Katarska vlada želi taj dio hrvatske obale pretvoriti u bazu za distribuciju plina po cijeloj Srednjoj Europi, i šire.

Delegacija će prezentirati 30 projekata u PowerPointu, od energetike do turizma i infrastrukture. Katarce posebno zanima projekt LNG terminala na Krku. Katarska vlada želi taj dio hrvatske obale pretvoriti u bazu za distribuciju plina po cijeloj Srednjoj Europi, i šire.

Katarski emirat zainteresiran je za nekoliko kapitalnih ulaganja u hrvatsku infrastrukturu, energetiku i turizam, a gospodarsku suradnju dvije države podupiru i SAD. To je prilikom nedavnog posjeta Zagrebu u bilateralnim razgovorima s državnim vrhom naglasila i američka državna tajnica Hillary Clinton izrijekom spominjući važnost katarskog ulaganja u LNG terminal. Index.hr objavio je popis svih projekata koji će biti ponuđeni Katarcima.

Nakon ruskog odustajanja od hrvatske rute Južnog toka, projekt LNG terminala na Krku dobio je stratešku važnost na mapi EU. Katarska vlada želi taj dio hrvatske obale pretvoriti u bazu za distribuciju plina po cijeloj Srednjoj Europi, i šire. Kako Index.hr doznaje iz izvora bliskih vladi, osim za projekt LNG terminala u Omišlju, katarska je vlada zainteresirana i za ulaganja u infrastrukturu te hrvatski elitni turizam na prostoru Brijuna i Kupara.

To je diplomatskim kanalima predstavnicima hrvatske Vlade poručio katarski emir Hamad Bin Khalifa Al-Thani koji će tijekom današnjeg dana biti domaćin hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i delegaciji hrvatske vlade, prvom potpredsjedniku Ratku Čačiću i ministrici Vesni Pusić. Gospodarski dio susreta započet će uvodnim izlaganjem potpredsjednika Čačića, a potom i prezentacijom svih projekata u koje bi katarci mogli investirati. PowerPoint prezentaciju katarskom će državnom vrhu i njihovim najuglednijim poduzetnicima prikazati Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost. Kako doznajemo prezentacijom će biti obuhvaćeno tridesetak projekata u energetici, turizmu i infrastrukturi.

Glavni projekti koji će se predstaviti za moguća ulaganja su: LNG terminal na Krku, 14 termocentrala i hidrocentrala, druga faza kontejnerskog terminala “Zagrebačka obala” u luci Rijeka, projekti zračnih luka Rijeka i Osijek te luke Vukovar…

U turističkom portfelju bit će predstavljeni potencijalni greenfield i brownfield projekti u većinskom ili pretežito državnom vlasništvu, poput resorta Kupari s prenamjenom bivših vojnih nekretnina, potom hotelskih naselja Plat i Maestral kod Dubrovnika, te elitnih turističkih resorta na području Pineta u Istri i na dijelu Brijuni Rivijera. Predstavnici ministarstva gospodarstva RH izvijestit će katarski državni vrh o tijeku privatizacije 13 trgovačkih društava u većinskom vlasništvu RH kojeg provodi AUDIO i koji je vrijedan 180 milijuna eura. Katarcima će biti i predočena mapa 50 potencijalnih golf igrališta u cijeloj Hrvatskoj, predviđenih u prostornim planovima, od kojih se neke upravo pripremaju za natječaj u okviru Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. g.

Bit će predstavljeni i hrvatski industrijski potencijali u vojnoj, drvnoj, farmaceutskoj i tekstilnoj industriji te s područja željezničke industrije s naglaskom na proizvodnju i uslugu remonta željezničkih lokomotiva. Katarci će biti upoznati i s potencijalima u hrvatskoj industriji električnih uređaja, generatora i optičke tehnologije.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Nova epizoda Koordinacije posvećena je stadionima na kojima se igra Svjetsko prvenstvo u Katru.

Novosti

Hrvatska taksi kompanija Cammeo grupa u čijem sastavu djeluju brendovi Taxi Cammeo, Taxi Cammeo franšiza i Taxi Navigator uskoro bi mogla svoje poslovanje proširiti i...

Novosti

Ministarstvo s Katarom razgovara o mogućnosti dobave plina za LNG terminal na Krku. Studija isplativosti izgradnje LNG terminala bit će gotova do ljeta te...

Uncategorized

Nakon rekordnog, neočekivanog pada proizvodnje LNG-a u 2012. godini, očekuje se da bi ove godine mogla tek blago porasti. Istodobno, potražnja će nastaviti znatno...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.