Evo što napraviti nakon razgovora za posao

Evo što napraviti nakon razgovora za posao

Cijela vojska nezaposlenih žudi za jednim običnim telefonskim pozivom u kojem ih se zove na razgovor za posao. Rijetki sretnici poslije se pitaju „što sad?“ Svima je poznato kako je traženje posla stresni i mučni proces s kojim nas većina želi završiti u što kraćem roku. No čak i nakon spasonosnog poziva i razgovora mnogima se po glavi roje brojna pitanja: Kad će se javiti? Hoće li se uopće javiti? Kako sam prošao?

Nažalost, uobičajena praksa kod mnogih je naprosto živjeti u iščekivanju. Ipak portal Careerknowhow.com predlaže postupke kojima si možete olakšati period čekanja i osigurati si dodatne bodove.

Zahvalite se!

Nakon razgovora, potencijalnom poslodavcu pošaljite mail zahvale. Na taj ćete mu način pokazati kako vam je zaista stalo do posla.

Istražujte!

Čak i nakon razgovora, nastavite istraživati. Pročešljajte svoje kontakte i provjerite poznajete li ikoga tko je radio ili još uvijek radi u toj tvrtki. Svaka informacija ili preporuka dobro će vam doći!

Budite u toku!

Uvijek budite u toku s najnovijim informacijama vezanim uz potencijalnog poslodavca kako biste imali spremne teme za razgovor

Imajte strpljenja!

Ukoliko vas poslodavac obavijesti da će vas kontaktirati za tjedan dana, ne zovite prije toga kako biste provjerili jeste li dobili posao. Ne budite očajni, već vjerujte u svoje kvalitete.

Podijeli

Odgovori

Top