Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Fitch: Nema snižavanja rejtinga zatraži li Španjolska cjeloviti program pomoći

Španjolski zahtjev europskim kriznim fondovima da kupuju španjolske državne obveznice “neće biti otponac za negativnu ocjenu iz Fitcha”, priopćila je agencija dva dana nakon što je slično priopćenje objavio Standard & Poor’s.

Španjolski zahtjev europskim kriznim fondovima da kupuju španjolske državne obveznice "neće biti otponac za negativnu ocjenu iz Fitcha", priopćila je agencija dva dana nakon što je slično priopćenje objavio Standard & Poor’s.

Agencija Fitch istaknula je u petak da neće sniziti kreditni rejting Španjolske ako Madrid zatraži puni paket pomoći, povrh već odobrene pomoći za spašavanje banaka.

Španjolski zahtjev europskim kriznim fondovima da kupuju španjolske državne obveznice “neće biti otponac za negativnu ocjenu iz Fitcha”, priopćila je agencija dva dana nakon što je slično priopćenje objavio Standard & Poor’s.

Pojačane su spekulacije da bi Španjolska mogla zatražiti od Europskog fonda za financijsku stabilnost (EFSF) ili budućeg Europskog stabilizacijskog mehanizma (ESM) da kupi njezine novoizdane obveznice kako bi se snizili visoki španjolski troškovi zaduživanja.

“EFSF-ova odnosno ESM-ova kupnja državnih obveznica, pogotovo ako bude podržana ECB-ovim kupnjama na sekundarnim tržištima, značajno će smanjiti rizik krize likvidnosti koju zaoštrava samo upozoravanje na tu opasnost“, istaknuli su u Fitch.

To bi Španjolskoj osiguralo prihvatljivu cijenu zaduživanja i ublažilo pritisak na njezin rejting, priopćila je agencija.

“Takva vanjska podrška mogla bi Španjolskoj osigurati manevarski prostor za provedbu ambicioznih fiskalnih i gospodarskih reformi”, pojašnjavaju u Fitchu.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.