Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Fitch smanjio ocjenu boniteta za šest najvećih slovenskih banaka

Rejting je smanjen za jedan stupanj, s “BBB” na “BBB-“, slijedećim bankama: Nova Ljubljanska Banka (NLB), Nova Kreditna Banka Maribor (NKBM), Abanka Vipa, Gorenjska Banka (GB), Banka Celje d.d. (BC) i Probanka.

Rejting je smanjen za jedan stupanj, s "BBB" na "BBB-", slijedećim bankama: Nova Ljubljanska Banka (NLB), Nova Kreditna Banka Maribor (NKBM), Abanka Vipa, Gorenjska Banka (GB), Banka Celje d.d. (BC) i Probanka.

Agencija Fitch snizila je u četvrtak ocjenu boniteta za 6 slovenskih banaka, s negativnim dugoročnim izgledima, obrazloživši to potrebom njihove dokapitalizacije, te teškoćama u neposrednom okruženju jer Fitch procjenjuje da će slovenski BDP ove godine biti smanjen za 1,1 posto u odnosu na prošlu godinu.

Rejting je smanjen za jedan stupanj, s “BBB” na “BBB-“, slijedećim bankama: Nova Ljubljanska Banka (NLB), Nova Kreditna Banka Maribor (NKBM), Abanka Vipa, Gorenjska Banka (GB), Banka Celje d.d. (BC) i Probanka. Rejting nije smanjen međutim Banci Koper u većinskom vlasništvu jedne talijanske bankarske skupine.

Smanjivanje bonitetne ocjene najvećih slovenskih banaka dolazi nakon što je Fitch kao zadnji od triju najvećih bonitetnih agencija u srijedu smanjio i kreditni rejting Slovenije, za jedan stupanj, s A na A-, navevši kao glavni razlog teškoće koje se očekuju u dokapitalizaciji vodećih sistemskih banaka koje su u većinskom vlasništvu države.

Prema očekivanju agencije Fitch, Slovenija će zbog loših kreditnih plasmana NLB-a, NKBM-a i banke Vipa Država u te banke morati ove i slijedeće godine uložiti dodatnih 2,8 milijarde eura, a oporavak slovenskog gospodarstva u iduće dvije godine može biti vrlo usporen.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.