Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Fitch snizio rejting Grčkoj zbog pojačane opasnosti izlaska zemlje iz eurozone

Dobar rezultat stranaka koje se protive štednji na parlamentarnim izborima 6. svibnja a onda i neuspjeh u formiranju vlade svjedoče o nedovoljnoj političkoj i javnoj potpori programu EU-a i MMF-a za pomoć Grčkoj vrijednom 173 milijarde eura.

Dobar rezultat stranaka koje se protive štednji na parlamentarnim izborima 6. svibnja a onda i neuspjeh u formiranju vlade svjedoče o nedovoljnoj političkoj i javnoj potpori programu EU-a i MMF-a za pomoć Grčkoj vrijednom 173 milijarde eura.

Bonitetna agencija Fitch snizila je u četvrtak dugoročnu ocjenu zaduženosti Grčke u devizama i eurima na “CCC”, s ranijeg “B-“, pozivajući se na “pojačanu opasnost” od izlaska zemlje iz eurozone.

I ocjena kratkoročne zaduženosti u devizama snižena je na “C”, s ranijeg “B”.

“Snižavanje ocjene grčke javne zaduženosti povezano je s povećanim rizikom izlaska Grčke iz gospodarske i monetarne unije”, obrazložio je Fitch.

“Dobar rezultat stranaka koje se protive štednji na parlamentarnim izborima 6. svibnja a onda i neuspjeh u formiranju vlade svjedoče o nedovoljnoj političkoj i javnoj potpori programu EU-a i MMF-a za pomoć Grčkoj vrijednom 173 milijarde eura”, dodaje agencija.

Jačanje stranaka koje se protive mjerama štednje i mogućnost njihova dolaska na vlast nakon izbora raspisanih za 17. lipnja, mogli bi dovesti u pitanje ostanak zemlje u eurozoni, odakle i zabrinutost ulagača.

Neizvršavanje obveza Grčke prema vjerovnicima, EU-u i MMF-u, bilo bi “katastrofalno”, upozorio je premijer na odlasku Lucas Papademos.

MMF je usto upozorio da će prekinuti kontakte s Grčkom do parlamentarnih izbora i da neće surađivati s novom privremenom vladom koja je u četvrtak imenovana u Ateni kako bi obavljala tekuće poslove.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.