Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Gaddafi protiv ostatka svijeta – UN odobrava sve nužne mjere za zaštitu libijskih civila

Europska unija pozdravila je u petak rezoluciju koju je izglasalo Vijeće sigurnosti UN-a u korist pribjegavanja sili u Libiji i izrazila spremnost da je provede, u granicama njezinih ovlasti.

Europska unija pozdravila je u petak rezoluciju koju je izglasalo Vijeće sigurnosti UN-a u korist pribjegavanja sili u Libiji i izrazila spremnost da je provede, u granicama njezinih ovlasti.

– Pozdravljamo rezoluciju 1973 koju je usvojilo Vijeće sigurnosti UN-a – kazali su predsjednik EU-a Herman Van Rompuy i šefica europske diplomacije Catherine Ashton u priopćenju.

– Europska unija spremna je provesti tu rezoluciju u okviru svojeg mandata i svojih ovlasti – dodali su oni ističući da će to pitanje biti na dnevnom redu sastanka europskih ministara vanjskih poslova predviđenog za ponedjeljak u Bruxellesu, a potom i summita šefova država i vlada zemalja EU-a predviđena za četvrtak i petak.

Komentar se odnosi prije svega na sankcije protiv režima pukovnika Gadafija i mjere predviđene radi poštivanja embarga na oružje, sadržane u rezoluciji, kao i na vojnu intervenciju.

Zabrana leta i sve nužne mjere

– Rezolucija UN-a predstavlja jasan temelj članovima međunarodne zajednice radi pružanja zaštite civilnom stanovništvu – dodali su Van Rompuy i Ashton.

– Ističemo važnu ulogu Arapske lige i naših arapskih partnera. Njihova suradnja je ključna a njihova uloga jasno prepoznata u rezoluciji – ističe se dalje u priopćenju EU-a.

Vijeće sigurnosti UN-a je prihvatilo rezoluciju kojom se odobrava uspostava zone zabrane leta i “sve nužne mjere” za zaštitu libijskih civila od napada snaga Moamera Gadafija. Rezolucijom se odobravaju praktično sve mjere osim kopnene intervencije, kako bi se zaustavili napadi koji mogu rezultirati s civilnim žrtvama. Također se nameće embargo na oružje i zamrzava imovina libijskih čelnika.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.