Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Gaddafi protiv ostatka svijeta – UN odobrava sve nužne mjere za zaštitu libijskih civila

Europska unija pozdravila je u petak rezoluciju koju je izglasalo Vijeće sigurnosti UN-a u korist pribjegavanja sili u Libiji i izrazila spremnost da je provede, u granicama njezinih ovlasti.

Europska unija pozdravila je u petak rezoluciju koju je izglasalo Vijeće sigurnosti UN-a u korist pribjegavanja sili u Libiji i izrazila spremnost da je provede, u granicama njezinih ovlasti.

– Pozdravljamo rezoluciju 1973 koju je usvojilo Vijeće sigurnosti UN-a – kazali su predsjednik EU-a Herman Van Rompuy i šefica europske diplomacije Catherine Ashton u priopćenju.

– Europska unija spremna je provesti tu rezoluciju u okviru svojeg mandata i svojih ovlasti – dodali su oni ističući da će to pitanje biti na dnevnom redu sastanka europskih ministara vanjskih poslova predviđenog za ponedjeljak u Bruxellesu, a potom i summita šefova država i vlada zemalja EU-a predviđena za četvrtak i petak.

Komentar se odnosi prije svega na sankcije protiv režima pukovnika Gadafija i mjere predviđene radi poštivanja embarga na oružje, sadržane u rezoluciji, kao i na vojnu intervenciju.

Zabrana leta i sve nužne mjere

– Rezolucija UN-a predstavlja jasan temelj članovima međunarodne zajednice radi pružanja zaštite civilnom stanovništvu – dodali su Van Rompuy i Ashton.

– Ističemo važnu ulogu Arapske lige i naših arapskih partnera. Njihova suradnja je ključna a njihova uloga jasno prepoznata u rezoluciji – ističe se dalje u priopćenju EU-a.

Vijeće sigurnosti UN-a je prihvatilo rezoluciju kojom se odobrava uspostava zone zabrane leta i “sve nužne mjere” za zaštitu libijskih civila od napada snaga Moamera Gadafija. Rezolucijom se odobravaju praktično sve mjere osim kopnene intervencije, kako bi se zaustavili napadi koji mogu rezultirati s civilnim žrtvama. Također se nameće embargo na oružje i zamrzava imovina libijskih čelnika.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.