Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Gotovo 200 milijuna kuna iz EU fondova za očuvanje i razvoj prirodne baštine u Hrvatskoj

Europski strukturni investicijski fondovi

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj pod nazivom „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“, kroz koji je osigurano 196 milijuna kuna za projekte koji će doprinijeti gospodarskom, kulturnom i turističkom razvoju prirodne baštine u Hrvatskoj.

Provedba projekata obuhvaća ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu, edukativne i interpretativne sadržaje te programe za posjetitelje, a sve kako bi se osiguralo povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta te broja posjetitelja odredišta prirodne baštine. Projekti moraju biti usmjereni i na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti.

Ulaganje u održivi razvoj prirodne baštine otvara brojne prilike za gospodarski, društveni i turistički razvoj, prvenstveno na lokalnoj i regionalnoj razini. Osigurali smo gotovo 200 milijuna kuna iz EU fondova kako bi omogućili uspostavu boljeg sustava upravljanja prirodnom baštinom i tako doprinijeli održivom društveno-gospodarskom razvoju na razini cijele države“, izjavila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 2 milijuna kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti 20 milijuna kuna.

Sredstva su osigurana u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Na natječaj su mogu javiti javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima kojima je osnivač jedinica područne i/ili lokalne samouprave, jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti za ulaganja u zaštićeno područje. Projekt je moguće prijaviti u suradnji s partnerima, odnosno s jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave, organizacijama civilnog društva, regionalnim razvojnim agencijama i uredima turističke zajednice.

Više informacija o ovom natječaju dostupno je na središnjem internetskom portalu za informacije o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Pročitajte još:

EU fondovi

Općina Fužine je u 2020. godini povukla 4.165,85 kuna po stanovniku iz EU fondova i prva je među općinama u PGŽ-u, a druga u...

EU fondovi

Projekt je od povijesnog značaja za stanovništvo Metkovića jer će zahvaljujući njemu svako kućanstvo imati pristup kanalizacijskoj mreži te značajno poboljšanu vodoopskrbu što dosad...

DOP

Za daljnje, još kvalitetnije djelovanje u provođenju postavljenih kratkoročnih i dugoročnih ciljeva, potreban je integrirani pristup svih poslovnih funkcija te je Uprava Saponije imenovala...

DOP

Ni sektor vina i vinogradarstva nije pošteđen promjena.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.