Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

EU fondovi

Gotovo 200 milijuna kuna iz EU fondova za očuvanje i razvoj prirodne baštine u Hrvatskoj

Europski strukturni investicijski fondovi

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj pod nazivom „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“, kroz koji je osigurano 196 milijuna kuna za projekte koji će doprinijeti gospodarskom, kulturnom i turističkom razvoju prirodne baštine u Hrvatskoj.

Provedba projekata obuhvaća ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu, edukativne i interpretativne sadržaje te programe za posjetitelje, a sve kako bi se osiguralo povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta te broja posjetitelja odredišta prirodne baštine. Projekti moraju biti usmjereni i na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti.

Ulaganje u održivi razvoj prirodne baštine otvara brojne prilike za gospodarski, društveni i turistički razvoj, prvenstveno na lokalnoj i regionalnoj razini. Osigurali smo gotovo 200 milijuna kuna iz EU fondova kako bi omogućili uspostavu boljeg sustava upravljanja prirodnom baštinom i tako doprinijeli održivom društveno-gospodarskom razvoju na razini cijele države“, izjavila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 2 milijuna kuna, dok je najviši iznos koji se može dodijeliti 20 milijuna kuna.

Sredstva su osigurana u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Na natječaj su mogu javiti javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima kojima je osnivač jedinica područne i/ili lokalne samouprave, jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti za ulaganja u zaštićeno područje. Projekt je moguće prijaviti u suradnji s partnerima, odnosno s jedinicama lokalne i regionalne (područne) samouprave, organizacijama civilnog društva, regionalnim razvojnim agencijama i uredima turističke zajednice.

Više informacija o ovom natječaju dostupno je na središnjem internetskom portalu za informacije o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Pročitajte još:

EU fondovi

Projekt pod nazivom “Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Dubrovnik” najveći je komunalni zahvat u povijesti grada Dubrovnika.

EU fondovi

Radi se o mjeri velikog i društvenog i gospodarskog značaja, a inicijativu su pokrenuli HGK, Hrvatska udruga za dizala i Koordinacijski odbor društava i...

Edukacija

Aspirin program Voditelja projekata EU fondova za cilj ima educirati polaznike za pripremu i provedbu projekata financiranih kroz programe Europske unije uz pomoć nekih...

Komentari

O tome što nas čeka u narednom financijskom razdoblju i što će se sve moći financirati iz EU fondova saznali smo od našeg sugovornika...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.