Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

HAIX udvostručio proizvodne kapacitete u Hrvatskoj

Predsjednik Uprave HAIX-a Ewald Haimerl, u subotu je zajedno je s prokuristom i voditeljem tvornice HAIX Obuće Markusom Linsom svečano otvorio novoizgrađene pogone 3 i 4 u tvornici HAIX Obuće u Maloj Subotici.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i Matija Posavec, župan Međimurske županije, Vladimir Domjanić, načelnik Općine Mala Subotica kao i brojni poslovni partneri, predstavnici medija i ostali uzvanici.

Novo izgrađenim pogonima ukupni kapaciteti tvornice u Hrvatskoj povećani su na 15.200m2, dok je kapacitet proizvodnje povećan na 10.000 pari cipela na dan. Izgradnjom novih pogona, HAIX je stvorio uvjete za otvaranje novih 170 radnih mjesta ali i omogućio ponovnu organizaciju rada u dvije smjene umjesto dosadašnjeg trosmjenskog rada što je značajno unaprijedilo uvjete na radnom mjestu kao i ravnotežu između privatnog života i posla. Tako sad tvornica radi u dvije smjene od 6:00 do 14:00 sati i od 14:00 do 22:00 sata.

Ovom prigodom, predsjednik Uprave HAIX-a Ewald Haimerl je istaknuo: „Izgradnja novih pogona dodatna je potvrda ispravnosti naše odluke iz 2004. kada smo otvorili svoju tvrtku kćer HAIX Obuća i započeli s realizacijom naše strategije vraćanja obućarske industrije iz Azije u Europu. Tako će od ove godine sve naše cipele biti kompletno proizvedene u Europi. Od samih početaka do danas u ovu smo tvornicu uložili više od 10 milijuna eura u izgradnju pogona dok smo više od 6,5 milijuna eura uložili u opremu i strojeve potrebne za proizvodnju. Otvorili smo oko 750  radnih mjesta u ovim izazovnim vremenima, a naši vrsni radnici svakog dana dokazuju svoju premoć u znanju i vještinama. Kontinuirano surađujemo s obrazovnim institucijama u Čakovcu, na primjer, radimo na unapređenju školskog programa u koji uključujemo što je više moguće praktičnog djela, a vrhunski rezultati postignuti na socijalnom auditu potvrđuju odlične radne uvjete naših zaposlenika.

Iz godine u godinu premašujemo zacrtane planove te smo u 2015. godini proizveli više od milijun pari cipela. U 2015. godini smo na razini cijele HAIX grupe ostvarili 27 postotni rast ukupnog prometa, dok je za 2016. godinu plan ostvariti 112,4 milijuna eura na razini cijele grupe. U Hrvatskoj smo u 2014. godini ostvarili ukupni promet u iznosu od 13,5 milijuna eura i u 2015. povećali ga na 16 milijuna eura ukupnog prometa.“

HAIX Obuća surađuje s brojnim domaćim i dobavljačima iz regije te ukupno osigurava više od 2000 radnih mjesta u Hrvatskoj i izvan nje. Proizvodni pogoni izgrađeni su sukladno standardima održivog poslovanja, i nisko energetske gradnje te je uvedena zelena energija i  korištenje podzemne vode za hlađenje pogona. Toplina koju otpuštaju strojevi koristi se za zagrijavanje pogona, dok su klima uređaji opremljeni izmjenjivačima topline

HAIX Obuća kontinuirano organizira tečajeve njemačkog i engleskog jezika dok su za kolege iz njemačke organizirani tečajevi hrvatskog jezika. Uz to kontinuirano se ulaže u daljnje obrazovanje i školovanje djelatnika u svim odjelima te obrazovanja rukovoditelja.

HAIX Obuća d.o.o. je u 100% vlasništvu HAIX Schuhe Produktions- und Vertriebs GmbH sa sjedištem u Mainburgu u Njemačkoj. HAIX je vodeći proizvođač i dobavljač funkcionalnih cipela za vatrogasce, policiju, vojsku, spasilačke ekipe, lovce i šumare te radne obuće i obuće za slobodno vrijeme.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.