Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

HAIX udvostručio proizvodne kapacitete u Hrvatskoj

Predsjednik Uprave HAIX-a Ewald Haimerl, u subotu je zajedno je s prokuristom i voditeljem tvornice HAIX Obuće Markusom Linsom svečano otvorio novoizgrađene pogone 3 i 4 u tvornici HAIX Obuće u Maloj Subotici.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i Matija Posavec, župan Međimurske županije, Vladimir Domjanić, načelnik Općine Mala Subotica kao i brojni poslovni partneri, predstavnici medija i ostali uzvanici.

Novo izgrađenim pogonima ukupni kapaciteti tvornice u Hrvatskoj povećani su na 15.200m2, dok je kapacitet proizvodnje povećan na 10.000 pari cipela na dan. Izgradnjom novih pogona, HAIX je stvorio uvjete za otvaranje novih 170 radnih mjesta ali i omogućio ponovnu organizaciju rada u dvije smjene umjesto dosadašnjeg trosmjenskog rada što je značajno unaprijedilo uvjete na radnom mjestu kao i ravnotežu između privatnog života i posla. Tako sad tvornica radi u dvije smjene od 6:00 do 14:00 sati i od 14:00 do 22:00 sata.

Ovom prigodom, predsjednik Uprave HAIX-a Ewald Haimerl je istaknuo: „Izgradnja novih pogona dodatna je potvrda ispravnosti naše odluke iz 2004. kada smo otvorili svoju tvrtku kćer HAIX Obuća i započeli s realizacijom naše strategije vraćanja obućarske industrije iz Azije u Europu. Tako će od ove godine sve naše cipele biti kompletno proizvedene u Europi. Od samih početaka do danas u ovu smo tvornicu uložili više od 10 milijuna eura u izgradnju pogona dok smo više od 6,5 milijuna eura uložili u opremu i strojeve potrebne za proizvodnju. Otvorili smo oko 750  radnih mjesta u ovim izazovnim vremenima, a naši vrsni radnici svakog dana dokazuju svoju premoć u znanju i vještinama. Kontinuirano surađujemo s obrazovnim institucijama u Čakovcu, na primjer, radimo na unapređenju školskog programa u koji uključujemo što je više moguće praktičnog djela, a vrhunski rezultati postignuti na socijalnom auditu potvrđuju odlične radne uvjete naših zaposlenika.

Iz godine u godinu premašujemo zacrtane planove te smo u 2015. godini proizveli više od milijun pari cipela. U 2015. godini smo na razini cijele HAIX grupe ostvarili 27 postotni rast ukupnog prometa, dok je za 2016. godinu plan ostvariti 112,4 milijuna eura na razini cijele grupe. U Hrvatskoj smo u 2014. godini ostvarili ukupni promet u iznosu od 13,5 milijuna eura i u 2015. povećali ga na 16 milijuna eura ukupnog prometa.“

HAIX Obuća surađuje s brojnim domaćim i dobavljačima iz regije te ukupno osigurava više od 2000 radnih mjesta u Hrvatskoj i izvan nje. Proizvodni pogoni izgrađeni su sukladno standardima održivog poslovanja, i nisko energetske gradnje te je uvedena zelena energija i  korištenje podzemne vode za hlađenje pogona. Toplina koju otpuštaju strojevi koristi se za zagrijavanje pogona, dok su klima uređaji opremljeni izmjenjivačima topline

HAIX Obuća kontinuirano organizira tečajeve njemačkog i engleskog jezika dok su za kolege iz njemačke organizirani tečajevi hrvatskog jezika. Uz to kontinuirano se ulaže u daljnje obrazovanje i školovanje djelatnika u svim odjelima te obrazovanja rukovoditelja.

HAIX Obuća d.o.o. je u 100% vlasništvu HAIX Schuhe Produktions- und Vertriebs GmbH sa sjedištem u Mainburgu u Njemačkoj. HAIX je vodeći proizvođač i dobavljač funkcionalnih cipela za vatrogasce, policiju, vojsku, spasilačke ekipe, lovce i šumare te radne obuće i obuće za slobodno vrijeme.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.