Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HAMAG – BICRO i Grad Zagreb potpisali Sporazum o suradnji

pobjednik, vrh
pixabay.com

Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) i Grad Zagreb potpisali su  Sporazuma o suradnji za Program poticanja ulaganja u vlasnički kapital inovativnih subjekata malog gospodarstva kojim je uspostavljena suradnja za dodjelu potpora poduzetnicima iz Pre-Seed fonda.

Sporazum o suradnji, podrška je Grada Programu odobravanjem dodatnih sredstava u obliku bespovratne potpore za korisnike koji u Zagrebu imaju registrirano poslovanje.

Grad Zagreb će tako dodijeliti dodatna vlastita bespovratna sredstva za korisnike potpora koji imaju registrirano poslovanje na zagrebačkom području i to u iznosu od 50% bespovratne potpore koju dodjeljuje HAMAG-BICRO, u iznosu od 25 do 100 tisuća kuna. Sredstva će se dodjeljivati po istim uvjetima po kojima Agencija odobrava svoje potpore korisnicima.

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića za ovu je mjeru Grad je izdvojio nešto manje od milijun kuna, a sve kako bi omogućio najboljim mladim inovativnim poduzetnicima da dobiju neophodna sredstva za rad i razvoj svoje poduzetničke ideje. Naglasio je kako je startup tvrtkama izuzetno teško realizirati svoje poslovne ideje bez podrške.

Zahvalivši Gradu Zagrebu što je prepoznao važnost ovog Programa, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Darko Liović istaknuo je kako Hrvatska postaje sve jača i prepoznatljivija na međunarodnom tržištu:

‘Pre-seed fond funkcionira na način da hrvatski startup poduzetnici koji osiguraju investicije privatnih ulagača i poslovnih anđela, dobiju bespovratnu potporu u visini privatnog ulaganja i to u vrijednosti od 50 tisuća do 200 tisuća kuna. Za Pre-Seed fond osigurano je pet milijuna kuna u državnom proračunu.’

Svi inovativni poduzetnici grada Zagreba, kako bi iskoristili priliku dobiti sredstva za razvoj svoje tvrtke,  mogu se javiti na otvoreni natječaj:

POZIV

NADOPUNA GRAD ZAGREB

Preneseno: http://www.hamagbicro.hr/

Pročitajte još:

Izdvojeno

Na poslu stječemo prijatelje, družimo se, slavimo rođendane, okupljamo se.

Ekonomija

Japan i Europska unija u utorak, 17. srpnja, potpisali su sporazum o slobodnoj trgovini koji će pokriti trećinu globalne ekonomije, u očiglednoj suprotnosti prema...

Financije

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo je u ponedjeljak, 6. srpnja drugi krug Javnih poziva za sufinanciranje projekata poduzetnika i obrtnika iz programa Poduzetnički impuls...

Geopolitika

Na četvrtom godišnjem okupljanju najistaknutijih poduzetnika i gospodarstvenika iz zemalja jugoistočne Europe, Summit100/Samit100, kao i predsjednika država iz cijele regije, poslovni lideri će govoriti o mogućim...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.