Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HAMAG – BICRO i Grad Zagreb potpisali Sporazum o suradnji

pobjednik, vrh
pixabay.com

Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) i Grad Zagreb potpisali su  Sporazuma o suradnji za Program poticanja ulaganja u vlasnički kapital inovativnih subjekata malog gospodarstva kojim je uspostavljena suradnja za dodjelu potpora poduzetnicima iz Pre-Seed fonda.

Sporazum o suradnji, podrška je Grada Programu odobravanjem dodatnih sredstava u obliku bespovratne potpore za korisnike koji u Zagrebu imaju registrirano poslovanje.

Grad Zagreb će tako dodijeliti dodatna vlastita bespovratna sredstva za korisnike potpora koji imaju registrirano poslovanje na zagrebačkom području i to u iznosu od 50% bespovratne potpore koju dodjeljuje HAMAG-BICRO, u iznosu od 25 do 100 tisuća kuna. Sredstva će se dodjeljivati po istim uvjetima po kojima Agencija odobrava svoje potpore korisnicima.

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića za ovu je mjeru Grad je izdvojio nešto manje od milijun kuna, a sve kako bi omogućio najboljim mladim inovativnim poduzetnicima da dobiju neophodna sredstva za rad i razvoj svoje poduzetničke ideje. Naglasio je kako je startup tvrtkama izuzetno teško realizirati svoje poslovne ideje bez podrške.

Zahvalivši Gradu Zagrebu što je prepoznao važnost ovog Programa, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Darko Liović istaknuo je kako Hrvatska postaje sve jača i prepoznatljivija na međunarodnom tržištu:

‘Pre-seed fond funkcionira na način da hrvatski startup poduzetnici koji osiguraju investicije privatnih ulagača i poslovnih anđela, dobiju bespovratnu potporu u visini privatnog ulaganja i to u vrijednosti od 50 tisuća do 200 tisuća kuna. Za Pre-Seed fond osigurano je pet milijuna kuna u državnom proračunu.’

Svi inovativni poduzetnici grada Zagreba, kako bi iskoristili priliku dobiti sredstva za razvoj svoje tvrtke,  mogu se javiti na otvoreni natječaj:

POZIV

NADOPUNA GRAD ZAGREB

Preneseno: http://www.hamagbicro.hr/


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.