Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Geopolitika

Summit100/Samit100: Poslovni lideri jugoistočne Europe u Portorožu

liderstvo
pixabay.com

Na četvrtom godišnjem okupljanju najistaknutijih poduzetnika i gospodarstvenika iz zemalja jugoistočne Europe, Summit100/Samit100, kao i predsjednika država iz cijele regije, poslovni lideri će govoriti o mogućim zajedničkim projektima u najpropulzivnijim gospodarskim sektorima kao što su hrana i piće, energetika, infrastruktura i transport, digitalna ekonomija, turizam kao i o ekonomiji utemeljenoj na znanju.

Mogućnosti regionalne suradnje u području energetike, turizma, prometa i infrastrukture te financijskog sektora, posebno uloga pametnih gradova u razvoju gospodarstva, glavne su teme Summita100/Samita100 poslovnih
lidera jugoistočne Europe koji će se održati 1. i 2. lipnja/juna u Portorožu, Slovenija, u organizaciji Združenja managerjev Slovenije.Očekuje se da će ovaj događaj, kao i prethodnih godina, okupiti oko 150 najistaknutijih poslovnih lidera jugoistočne Europe. Na radnim stolovima grupiranima prema gospodarskim sektorima, razgovarat će o preprekama i mogućnostima suradnje u regiji.Ideje o tome kako unaprijediti suradnju u regiji u tim sektorima će se predstaviti na plenarnom panelu predsjednika zemalja Jugoistočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije), čiji je domaćin slovenski predsjednik Borut Pahor.

Posebna pozornost tijekom skupa bit će na ulozi pametnih gradova u regiji koji mogu postati pokretači uključivog i održivog rasta. Gradonačelnici glavnih gradova regije prepoznali su ovaj događaj kao dobru platformu za suradnju i na njemu će potpisati deklaraciju o razumijevanju kojom će se obvezati na rješenja pametnih gradova
i razmjenu iskustva i znanja.Summit100/Samit100 je prvi i jedinstveni skup ovakve vrste u regiji, a zamišljen je kao snažna kohezijska sila buduće gospodarske suradnje, te kao doprinos naporima političkih lidera kako bi unaprijedili standarde u regiji. Ovim događanjem želi se pokazati odlučnost poslovnih lidera da preuzmu svoju odgovornost u stvaranju vizije i uvjeta za jačanje konkurentnosti nacionalnih ekonomija te konkurentskog potencijala cijele jugoistočne Europe.

Prvi Summit100/Samit100 organiziran je 2011. godine u Srbiji, drugi u Crnoj Gori, treći u Hrvatskoj, a svi dosad održani skupovi su za pokrovitelje imali predsjednike zemlje domaćina. “Summit100 business lidera” inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore.

U privitku se nalazi i program Summita 100.
WEB: http://summit100.org/

www.hup.hr


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.