Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hamag Bicro osigurao programe od 37 milijuna kuna

Hamag Bicro osigurao programe od 37 milijuna kuna

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održat će 3. Poduzetnički Forum HAMAG-BICRO-a na kojem će se najaviti novi natječaji inovacijskih programa u vrijednosti od 37 milijuna kuna. Cilj Foruma, koji će se održati u utorak, 10. veljače 2015., u 14 sati u Kongresnom centru Forum Zagreb, je predstaviti inovacijske programe HAMAG-BICRO-a za potporu inovacijskom procesu u sektoru malog i srednjeg poduzetništva, uspješne projekte HAMAG-BICRO-a usmjerene jačanju aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija kod poduzetnika te najaviti nove natječaje za Program II: Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća – RAZUM  te Program III: Suradničko istraživanje i razvoj – IRCRO.

Sredstva za provedbu navedenih programa osigurana su u okviru Drugog projekta tehnologijskog razvoja Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta (STP II)  kroz zajam Svjetske banke. Projekt STP II usmjeren je na financiranje inovacijskog procesa i povezivanje korisnika u javnom i privatnom sektoru kako bi se razvio i unaprijedio inovacijski sustav u području malog i srednjeg poduzetništva te na taj način povećala zaliha projekata u privatnom sektoru za prijavu u Europske strukturne i investicijske fondove. Za program RAZUM predviđeno je sufinanciranje R&D projekata u iznosu od 23 milijuna kuna, dok su za program IRCRO predviđene potpore od 14 milijuna kuna, čime je Hamag Bicro osigurao programe od 37 milijuna kuna.

Svrha Programa II: Razvoj na znanju utemeljenih poduzeća – RAZUM je podržati aktivnosti istraživanja i razvoja u mikro, malim i srednjim poduzećima. Program financira inovativne tehnološke projekte s ciljem podizanja konkurentnosti domaćih poduzeća i proizvoda. Isti  obuhvaća početno financiranje novoosnovanih poduzeća te financiranje razvoja novog proizvoda/usluge u postojećim poduzećima. Doprinos će se usmjeriti na održivo povećanje broja malih i srednjih poduzeća utemeljenih na znanju.

Program IRCRO ima za cilj poticati mala i srednja poduzeća (MSP) na povećanje istraživačko-razvojnih aktivnosti kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkim institucijama (ZII). Programom se želi olakšati pokretanje istraživačko-razvojnih projekata, pomoći uspostavljanju kontinuirane suradnje MSP sa ZII te skratiti vremenski ciklus razvoja novih proizvoda.

Natječaji će se otvoriti u veljači i bit će pravovremeno objavljeni na službenim stranicama Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Za sudjelovanje na 3. Poduzetničkom Forumu HAMAG-BICRO-a možete se prijaviti do 9. veljače 2015. u 12 sati. Sudjelovanje na Forumu je besplatno, a broj mjesta je ograničen.

Pročitajte još:

Poduzeća

I da, uspješno mlado poduzetništvo postoji i u Hrvatskoj. Pokazuju to i brojke Wespa Spaces coworking i uredskih prostora u Zagrebu.

Lifestyle

U pokretanju vlastitog posla, novi poduzetnici prvo se zapitaju gdje pribaviti novac, a jednom kada je ta prepreka riješena, ostaje pitanje koje su to...

Edukacija

Klub Alpbach Hrvatska je raspisao natječaj za dodjelu stipendija za prestižni Europski Forum Alpbach.

Komentari

Bliži se kraj nastavne godine, a time i donošenje važne odluke za tisuće osmaša diljem Hrvatske – koju srednju upisati. Tim povodom razgovarali smo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.