Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Hewlett-Packard izgubio 8,9 milijardi dolara

Glavni je razlog gubitka u HP-ovom trećem fiskalnom tromjesečju trošak od 10,8 milijardi dolara, uglavnom povezan s otpisom uslužnog poslovanja EDS-a, koji je najavio početkom mjeseca, ali i nastavljenog pada prodaje osobnih računala .

Glavni je razlog gubitka u HP-ovom trećem fiskalnom tromjesečju trošak od 10,8 milijardi dolara, uglavnom povezan s otpisom uslužnog poslovanja EDS-a, koji je najavio početkom mjeseca, ali i nastavljenog pada prodaje osobnih računala .

Američki tehnološki div Hewlett-Packard zabilježio je tromjesečni gubitak od 8,9 milijardi dolara zbog nastavljenog pada prodaje osobnih računala i značajnog otpisa povezanog s 13,9 milijardi dolara vrijednom akvizicijom kompanije Electronic Data Systems (EDS).

U fiskalnom tromjesečju koje je završilo 31. srpnja najveći proizvođač računala u svijetu zabilježio je gubitak od 4,49 dolara po dionici, u usporedbi s dobiti od 1,9 milijardi dolara, odnosno 93 centa po dionici, u istom razdoblju prošle godine.

Glavni je razlog gubitka u HP-ovom trećem fiskalnom tromjesečju trošak od 10,8 milijardi dolara, uglavnom povezan s otpisom uslužnog poslovanja EDS-a, koji je najavio početkom mjeseca.

Neto prihodi pali su tri posto, na 29,7 milijardi dolara.

Kompanija je također u srijedu snizila prognozu dobiti za cijelu godinu na donju granicu prethodno očekivanog raspona, reagirajući na nesigurno tržište osobnih računala, kao i na teške gospodarske uvjete u Europi i također Kini, gdje rast previše usporava.

Prilično slabo makrogospodarsko okruženje nastavlja se i u tekućem tromjesečju, kazala je financijska direktorica HP-a Cathie Lesjak, izdvajajući ipak svijetle točke popust istočne Europe i Japana.

HP zapošljava više od 300.000 ljudi širom svijeta a trenutno prolazi kroz višegodišnje restrukturiranje. Planira smanjiti bazu zaposlenih za osam posto.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.