Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HGSPOT zabilježio rast prihoda od 50 posto

HGSPOT, domaći lanac trgovina informatičke opreme poslovnu 2015. godinu zaključio je s ukupnim prihodom od 95 milijuna kuna, što predstavlja rast od 50 posto u odnosu na 2014. godinu. Proteklu godinu HGSPOT zaključio je i s dobiti u iznosu od tri milijuna kuna.

Navedeni poslovni rezultati nastavak su pozitivnog trenda koji je započeo 2011. godine kada je HGSPOT preuzeo novi vlasnik Saša Lončar te je tvrtku počeo graditi od nule. U 2015. godini HGSPOT je zabilježio značajna ulaganja, a prije svega to se odnosi na otvaranje dviju novih poslovnica u Splitu i Zagrebu uz koje se ukupni broj maloprodajnih trgovina IT opremom popeo na šest. Uz dvije u Splitu i Zagrebu poslovnice se nalaze u Rijeci i Vinkovcima.

Uz pokrivanje šireg tržišta HGSPOT je protekle godine ostvario zacrtane ciljeve po pitanju širenja prodajnog asortimana te uvođenja noviteta na tržištu uz ulaganje u razvoj i proizvodnju vlastitih proizvoda. Jedan od tih noviteta je Virginia White, domaći brend e-cigareta i tekućina, koji je već u prvoj godini postao najprodavaniji domaći brend na tržištu, a može ga se pronaći na preko 2000 prodajnih mjesta širom Hrvatske.

Uz brojne novitete ističe se i nastavak uspješne suradnje s tvrtkom Apple, koja je rezultirala postavljanjem jedinstvenog prodajnog prostora Apple proizvoda u maloprodajnom okruženju u Hrvatskoj.

 „Prema trenutno dostupnim podacima procjene vrijednosti tržišta maloprodaje računalnom opremom u Hrvatskoj za 2015. godinu kreću se oko 5 milijardi kuna, što predstavlja blagi pad u odnosu na prethodnu godinu. HGSPOT svoj značajan rast, u odnosu na prosjek samog tržišta, bazira na strategiji poslovanja kojom investiramo umjereno te u skladu s našim trenutnih kapacitetima i mogućnostima, dok najveći naglasak stavljamo na nove proizvode koji su naš prioritet. Sve naše investicije pokrivamo iz vlastitih sredstava i trenutno nemamo nikakvih kreditnih zaduženja.“ – napominje Saša Lončar prilikom osvrta na značajni rasta prihoda.

HGSPOT danas zapošljava ukupno 50 ljudi, a u 2016. godini očekuje se dodatni rast broja zaposlenih zbog kontinuirane potrebe za stručnim osobama na područjima maloprodaje, veleprodaje te odjela razvoja e-cigareta i e-tekućina. U narednoj godini HGSPOT očekuje nastavak rasta prihoda te značajnije investiranje u postojeće projekte, uz širenje poslovanja na novim tržištima.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.