Hoće li coworking u Hrvatskoj privlačiti sve više digitalnih nomada?

Posljednjih nekoliko godina coworking postaje sve popularniji širom svijeta, pa tako u Hrvatskoj. Rad u zajedničkom prostoru pokazao se kao odlično rješenje za freelancere i konzultante te male timove.

Osobe koje svoj radni dan provode u coworking prostorima tvrde da se osjećaju kreativnije i sretnije otkad su svoj ured preselili van četiri zida vlastitog doma, a ovaj koncept pomaže održati idealan balans između društvenog života, slobodnog vremena i posla.

Broj freelancera svake je godine sve veći, a iako trend rasta stagnira posljednjih mjeseci, u idućih nekoliko godina Hrvatska bi mogla postati prestižna destinacija za freelancere diljem svijeta koji žele raditi na daljinu te uživati u ljepotama prirode.

Kako bi pomogli hrvatskim coworking prostorima da rastu i promoviraju svoju zajednicu, croatiacoworking.com želi ih okupiti na jednom mjestu, a sama registracija ureda je besplatna. S obzirom na to da neki izvori tvrde da bi 2025. godine 70% zaposlenih moglo raditi na daljinu barem 5 dana mjesečno, trend će zasigurno nastaviti rast.

Podijeli

Odgovori

Top