Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Informacijski sustavi po mjeri za što bolju produktivnost

Smanjivanjem troškova i fleksibilnosti koju hosting nudi on je najbolje rješenje za male i srednje tvrtke. Uporabom Microsoft Dynamics CRM-a dodatno se povećava i konkurentnost tvrtke. To u trenutačnoj ekonomskoj situaciji mogu biti mjere koje svaka tvrtka može provesti. Istodobno, briga o sigurnosti, dostupnosti sustava i ostalim tehničkim detaljima prepušta se drugome, a tvrtka se može fokusirati na najbitnije – poslovanje.

Smanjivanjem troškova i fleksibilnosti koju hosting nudi on je najbolje rješenje za male i srednje tvrtke. Uporabom Microsoft Dynamics CRM-a dodatno se povećava i konkurentnost tvrtke. To u trenutačnoj ekonomskoj situaciji mogu biti mjere koje svaka tvrtka može provesti. Istodobno, briga o sigurnosti, dostupnosti sustava i ostalim tehničkim detaljima prepušta se drugome, a tvrtka se može fokusirati na najbitnije - poslovanje.

I velikim i malim tvrtkama skupo je proširenje IT infrastrukture i implementacije novih servisa. I to iz više razloga: jer investicija ima potencijalno dug povrat, jer imaju mali broj korisnika, visoke su investicije u hardver i k svemu postoji mogućnost dugotrajne implementacije. A nakon svega provedenoga to nije kraj jer se trebaju dodati troškovi održavanja implementiranog sustava.

Kod manjih tvrtki ili kompleksnijih sustava postavlja se pitanje postoji li u tvrtki dovoljno znanja i stručnoga kadra da bi se rješenje kvalitetno održavalo. Manjim tvrtkama bez stručnoga kadra gotovo je nemoguće pratiti česte promjene tehnologije i pružati odgovarajuću potporu. Postavlja se stoga pitanje kako dobiti potrebne servise s minimalnim ulaganjima a time povećati konkurentnost na tržištu. Informatički stručnjaci kao odgovor nude hosting-rješenje bazirano na Microsoftovoj tehnologiji.

Kako funkcionira hosting-rješenje?

U hosting-modelu pružatelj usluge klijentima nudi kompletna informatičko-kompjutorska tehnička rješenja – hardver, softver i servise. Uslugom po načelu ključ u ruke sve je briga pružatelja usluge. Gdje će biti oprema, nije vaša briga. Potrebna vam je tek internetska veza da biste rabili ugovorene servise. Pružatelj usluge može nuditi različite servise (Microsoft Exchange, Microsoft Office SharePoint Server, Microsoft CRM, Microsoft Dynamics NAV, čak i LOB aplikacije) na koje se klijent pretplaćuje. U tom slučaju čak se malim i srednje velikim tvrtkama spušta prag realizacije i kompleksnijih rješenja i pruža mogućnost da iskoriste informacijska rješenja po mjeri, ali bez „up-front”-investicije u hardver ili softver. U gotovo svim slučajevima željena usluga brže je dostupna klijentima u hosting-modelu nego u klasičnoj implementaciji, koja traži dulje razdoblje za planiranje i implementaciju.

Hosting-model – plaćate koliko upotrebljavate

U hosting-modelu pružatelj usluge brine se o svim tehničkim pitanjima, i sustav je spreman za klijenta. Trajanje implementacije usluge ili servisa u tom modelu mjeri se danima, a ne tjednima ili mjesecima kao što je slučaj u klasičnoj implementaciji, i traženi servisi i usluge dostupni su klijentu bez ikakvog ulaganja u infrastrukturu. Usluge se, što je dodatna prednost, ugovaraju na bazi broja korisnika i time je moguće da se rješenje prema potrebi proširuje ili čak smanjuje prateći poslovanje tvrtke. Znači da plaćate samo koliko stvarno rabite sustav.

Dostupnost i sigurnost podataka

Cjelokupna oprema pohranjena je u nadziranom podatkovnom središtu (data-centru) koji raspolaže neprekidnim napajanjima, strujnim generatorima i sofisticiranim protupožarnim i drugim sigurnosnim sustavima. Takvo je okruženje inače dostupno samo velikim tvrtkama, ali u hosting-modelu i manje tvrtke mogu iskoristiti prednosti takvog okruženja. Svi se brinu za tajnost podataka, no ozbiljni hosting-provideri ugovorima se obvezuju čuvati podatke klijenata. Podaci su isključivo vlasništvo korisnika usluge te se u skladu s time pružatelj usluge i ponaša prema njima. Hosting-provider će se na drugoj strani ozbiljno pobrinuti da su podaci klijenata ne samo tajni nego i sigurni različitim „backup” i sigurnosnim rješenjima od segmentacije mreže preko kontroliranog pristupa mrežnim segmentima i fizičke kontrole ulazaka do hosting-infrastrukture.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

HP je predstavio nova stolna i „all-in-one“ računala za komercijalnu upotrebu u svojoj liniji najsigurnijih i najfunkcionalnijih računala na svijetu.

Alen Kovačević

Informatika u malom poduzetništvu danas se svodi (nemojte odustati čitati, ali ako vam je dosadno preskočite odmah na slijedeće poglavlje) najviše na fiskalne blagajne...

Lifestyle

Mobilni roboti i 'pametna' računala zamijenit će i do pola američke radne snage u sljedećih 10 do 20 godina, pokazuje studija Sveučilišta Oxford u...

Edukacija

Osmislili smo programe osposobljavanja i usavršavanja prilagođene potrebama pojedinaca u potrazi za (novim) poslovima. Riječ je o tri razine programa obrazovanja namijenjenog građanstvu, ali...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.