Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatska ima najdulji radni dan i malo godišnjeg odmora!

Iako se nalazimo među zemljama s velikim brojem državnih praznika, prosječan hrvatski radnik nema puno plaćenih slobodnih dana na raspolaganju, te ima i najdulji radni dan.

Iako se nalazimo među zemljama s velikim brojem državnih praznika, prosječan hrvatski radnik nema puno plaćenih slobodnih dana na raspolaganju, te ima i najdulji radni dan.

Europski ured za istraživanje industrijskih odnosa (EIRO) objavio je rezultate istraživanja o uvjetima rada, koje između ostalog pokazuje kako Hrvatska pripada skupini zemljama s najviše državnih praznika, piše Danas.net .hr.

U tu skupinu zemalja, Hrvatska je, kao i Španjolska i Cipar dospjela sa po dvanaest državnih praznika godišnje, dok primjerice Velika Britanija, Nizozemska, Irska i Portugal imaju osam.

Promatrajući plaćeni odmor, Francuzima i Nijemcima je najbolje s po čak 40 plaćenih slobodnih dana godišnje. Belgija sa 29 i Rumunjska sa 30 su među najgorima što se tiče plaćenog odmora. Zatim, promatramo li slobodne sate, prosječan hrvatski radnik raspolaže sa 256 slobodnih sati godišnje, a njemački sa 302.

Istraživanje je pokazalo da su hrvatski radnici u najgorem položaju što se tiče duljine radnog dana, kao i latvijski. Naime, pokazuje se kako samo u Hrvatskoj i Latviji radni dan se može protegnuti na 12 sati, dok je u ostalima najviše 10.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.