Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatska ima najdulji radni dan i malo godišnjeg odmora!

Iako se nalazimo među zemljama s velikim brojem državnih praznika, prosječan hrvatski radnik nema puno plaćenih slobodnih dana na raspolaganju, te ima i najdulji radni dan.

Iako se nalazimo među zemljama s velikim brojem državnih praznika, prosječan hrvatski radnik nema puno plaćenih slobodnih dana na raspolaganju, te ima i najdulji radni dan.

Europski ured za istraživanje industrijskih odnosa (EIRO) objavio je rezultate istraživanja o uvjetima rada, koje između ostalog pokazuje kako Hrvatska pripada skupini zemljama s najviše državnih praznika, piše Danas.net .hr.

U tu skupinu zemalja, Hrvatska je, kao i Španjolska i Cipar dospjela sa po dvanaest državnih praznika godišnje, dok primjerice Velika Britanija, Nizozemska, Irska i Portugal imaju osam.

Promatrajući plaćeni odmor, Francuzima i Nijemcima je najbolje s po čak 40 plaćenih slobodnih dana godišnje. Belgija sa 29 i Rumunjska sa 30 su među najgorima što se tiče plaćenog odmora. Zatim, promatramo li slobodne sate, prosječan hrvatski radnik raspolaže sa 256 slobodnih sati godišnje, a njemački sa 302.

Istraživanje je pokazalo da su hrvatski radnici u najgorem položaju što se tiče duljine radnog dana, kao i latvijski. Naime, pokazuje se kako samo u Hrvatskoj i Latviji radni dan se može protegnuti na 12 sati, dok je u ostalima najviše 10.


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.