Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Hrvatska na meti Facebook prevaranata! MUP poziva na oprez!

Facebook,Twitter i ostale internetske društvene mreže postali su svakodnevica mnogih koji uz njih i kavicu počinju radni dan. Ako ste se prepoznali u uvodnom dijelu teksta savjetujemo vam oprez.

Facebook,Twitter i ostale internetske društvene mreže postali su svakodnevica mnogih koji uz njih i kavicu počinju radni dan. Ako ste se prepoznali u uvodnom dijelu teksta savjetujemo vam oprez.

Prema pisanju portala online-zagreb.hr Ministarstvo unutarnjih poslova uočilo je povećanu aktivnost internet prevaranata na Facebooku. Broj kaznenih djela koja se tiču povreda tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka, programa ili sustava ( čl. 223 Kaznenog zakona) povećao se s devet koliko je otkriveno tijekom 2010. na 38 ( u prvih devet mjeseci 2011.). Konkretnije broj prevara u manje od godinu dana povećao se više od četiri puta.

Brojke su sigurno veće,ali… Broj kaznenih djela računalne prijevare ( čl. 224 Kaznenog zakona) nemoguće je odrediti jer ih MUP statistički  tretira zajedno,bez obzira jesu li počinjena u stvarnom svijetu ili putem interneta.U obzir treba uzeti i da mnogi ne žele priznati i prijaviti da su bili nasamareni što je velika greška. MUP građane poziva na oprez, a ukoliko im je pak učinjena šteta da istu prijave najbližoj policijskoj postaji. Prijavu štete mogu podnijeti i u pisanom obliku. Također mnogi niti ne znaju da su nasamareni jer takve prevare ponekad je nama običnim smrtnicima jako teško uočiti. OPŠIRNIJE


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.