Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Hrvatski startup-ovi idu u londonski Tech City

Deset hrvatskih startupova posjetit će od 15. do 17. studenog londonski Tech City gdje će se upoznati s tim inovativnim europskim središtem za tehnološke i digitalne tvrtke i investitore, poznatom i kao ‘digitalno središte Europe’, najavljeno je na konferenciji za medije u Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske koje pokriva i najveći dio troškova tog putovanja.

Deset hrvatskih startupova posjetit će od 15. do 17. studenog londonski Tech City gdje će se upoznati s tim inovativnim europskim središtem za tehnološke i digitalne tvrtke i investitore, poznatom i kao 'digitalno središte Europe', najavljeno je na konferenciji za medije u Veleposlanstva Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske koje pokriva i najveći dio troškova tog putovanja.

U sklopu tog posjeta hrvatski će startupi na popularnom Googleovom kampusu, koji djeluje u sklopu Tech Cityja, predstaviti svoje tvrtke i proizvode potencijalnim investitorima te se umrežiti s tvrtkama koje tamo već posluju.

Posebnost Tech Cityja je što na specifičan način pruža potencijal za razvoj inovativnih biznisa svih veličina, a u njemu već djeluju vodeće svjetske tehnološke tvrtke poput Googlea, Facebooka, Intela i Amazona, kao i vodeći britanski inkubatori Seedcamp i Springboard te investicijski fondovi.

U povodu te posjete britanski veleposlanik u Hrvatskoj David Slinn naglasio je da je Tech City uspješan model koji se može replicirati i u drugim zemljama s ciljem pružanja podrške startupima i inovativnim tvrtkama koje su okrenute novim tehnologijama.

Osim britanskog Veleposlanstva i UK Trade&Investment Croatia posjet hrvatskih startupova Tech Cityju suorganiziraju i ZIP–Zagrebački inkubator poduzetništva, BICRO–Europska poduzetnička mreža, HAMAG Invest te tvrtka Netokaracija.

Startupi koji će posjetiti Tech City su Hipersfera, Eye Know, Mash.me, Code Anywhere, Sidekickr, Once, Rimac automobili, SmartRM, Trillenium i PhotoPay, a očekuju ne samo upoznavanje s Tech Cityjem nego i konkretne ponude za svoje ideje i projekte.

Startup je tvrtka koja kao i svaka traži svoj poslovni model kako bi profitirala, a od ostalih se razlikuje po tome što su po veličini najčešće male tvrtke koje imaju tehnološke projekte s velikim potencijalom za rast. Njihova ‘roba’ je u većini slučajeva softver koji se može prilično jeftino producirati i reproducirati.

Hina


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.