Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

I obrtnici će moći primati naknade za vrijeme nezaposlenosti

Takav prijedlog izmjena u zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Vlada je usvojila na današnjoj sjednici.

Takav prijedlog izmjena u zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Vlada je usvojila na današnjoj sjednici.

I obrtnici će moći primati naknade za vrijeme nezaposlenosti. Takav prijedlog izmjena u zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Vlada je usvojila na današnjoj sjednici.

Kako je pojasnio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, trajanje prava na naknadu utvrdilo bi se ovisno o ukupnom vremenu provedenom u sustavu osiguranja za slučaj nezaposlenosti, a visina naknade prema osnovici za plaćanje doprinosa za obvezna osiguranja. Među ostalim, ukida se i obveza mjesečnog javljanja na Zavod za zapošljavanje, jer, kako je pojasnio ministar Mrsić, cilj je preusmjeriti fokus s forme na sadržaj.

Među ostalim, izmjenama zakona se utvrđuje pravo na novčanu pomoć za stalne sezonce, umjesto dosadašnjeg prava na novčanu naknadu, a omogućuje se i podnošenje zahtjeva za produljenje prava novčanu naknadu nezaposlenim osobama koje su ostvarile pravo na tzv. trajnu naknadu, a kojima je to pravo prestalo zbog zasnivanja radnog odnosa.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.