Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

I obrtnici će moći primati naknade za vrijeme nezaposlenosti

Takav prijedlog izmjena u zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Vlada je usvojila na današnjoj sjednici.

Takav prijedlog izmjena u zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Vlada je usvojila na današnjoj sjednici.

I obrtnici će moći primati naknade za vrijeme nezaposlenosti. Takav prijedlog izmjena u zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Vlada je usvojila na današnjoj sjednici.

Kako je pojasnio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, trajanje prava na naknadu utvrdilo bi se ovisno o ukupnom vremenu provedenom u sustavu osiguranja za slučaj nezaposlenosti, a visina naknade prema osnovici za plaćanje doprinosa za obvezna osiguranja. Među ostalim, ukida se i obveza mjesečnog javljanja na Zavod za zapošljavanje, jer, kako je pojasnio ministar Mrsić, cilj je preusmjeriti fokus s forme na sadržaj.

Među ostalim, izmjenama zakona se utvrđuje pravo na novčanu pomoć za stalne sezonce, umjesto dosadašnjeg prava na novčanu naknadu, a omogućuje se i podnošenje zahtjeva za produljenje prava novčanu naknadu nezaposlenim osobama koje su ostvarile pravo na tzv. trajnu naknadu, a kojima je to pravo prestalo zbog zasnivanja radnog odnosa.

Napisao

Pročitajte još:

Komunikacija

Svatko tko se bavi prodajom ili uslugama zna da komunikacija u njoj igra važnu ulogu u upravljanju prodajom. 

Edukacija

Posjetitelji ovogodišnjeg Greencajta imat će priliku čuti razmišljanja vodećih europskih autoriteta koji će kroz različite ekspertize pokušati dati odgovor na pitanje kako stvoriti okruženje...

Financije

Iako su više kamatne stope glavni instrument ECB-a za borbu protiv inflacije, one su i teret za gospodarstvo, jer to znači skuplje kredite i...

Lifestyle

Često su ti energetski vampiri suradnici na poslu, članovi obitelji ili istog kruga prijatelja, pa ih ne možete izbjeći.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.