Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Iako je prijetio nuklearnim ratom Steve Jobs u nečemu nije uspio. Pročitajte u čemu!

Kada je vidio da netko kopira Appleovu ideju, konkretnije HTC sa svojim pametnim telefonima koje pokreće Android operacijski sustav poludio je i zakleo se da će uništiti Android. Najnoviji su to detalji Jobsove biografije objavljeni nakon njegove smrti.

Kada je vidio da netko kopira Appleovu ideju, konkretnije HTC sa svojim pametnim telefonima koje pokreće Android operacijski sustav poludio je i zakleo se da će uništiti Android. Najnoviji su to detalji Jobsove biografije objavljeni nakon njegove smrti.

Prema pisanju portala Guradian.co.uk., Walter Isaacson, Jobsov službeni biograf, tvrdi da je u siječnju 2010, kada je HTC predstavio Android telefon, s funkcijama sličnim iPhoneu Jobs poludio od bijesa, pokrenuvši lavinu psovki usmjerenih prema Googleu optuživši ga za tešku krađu. ‘ Do zadnjeg dana života, ako treba potrošit ću svaki Appleov peni kako bi uništio Android. Ja sam, ako treba spreman pokrenuti termonuklearni rat kako bi u tome uspio’, bjesnio je Jobs.

Sastanak s Ericom Schmidtom
Na jednom od kasnijih sastanaka s Ericom Schmidtom, izvršnim direktorom Googlea održanim u Schmidtovom kafiću u Kaliforniji Jobs mu je poručio da spor ne želi rješavati sudskim tužbama. ‘ Ne želim vaš novac.Ako mi ponudite 5 milijardi dolara ja ih ne želim jer novaca imam. Želim da na Androidu prestanete koristiti naše ideje’, Isaacson prenosi Jobsove riječi uz napomenu da na sastanku nije dogovoreno ništa.

Krenuli s tužbama
Apple je uskoro ipak pokrenuo tužbu protiv HTC-a tvrdeći da su na svojim pametnim telefonima povrijedili 20 Appleovih patenata. HTC je, kako to već biva uzvratio protutužbom i rat oko patenata još uvijek traje. Isaacsonova biografija o Steveu Jobsu službeno će biti objavljena u ponedjeljak, a kako to već biva u sličnim situacijama knjiga će sasvim je sigurno pokrenuti lavinu zanimljivih anegdota, ali i činjenica koje se mnogima neće svidjeti. Uskoro zato možemo očekivati nove, ako ne tužbe, barem prijetnje istima. Naravno, unatoč prijetnjama termonuklearnim ratom Android pametni telefoni još uvijek postoje.

Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Analitička kompanija Canalys objavila je preliminarne rezultate za posljednji prošlogodišnji kvartal za tržište pametnih telefona.

Lifestyle

Za neke ljude otkaz je bio upravo ono što im se trebalo dogoditi kako bi stvorili uspješne priče kakve imaju danas.

Marketing i prodaja

Apple se najavom o promjenama po pitanju zaštite privatnosti podosta zamjerio Marku Zuckerbergu.

Ljudski resursi

Osnivač Applea, Steve Jobs, bio je vizionar i kultna ličnost koji je svojim govorima inspirirao milijune ljudi. Zajedno sa Steveom Wozniakom, u garaži punoj...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.