Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

IKEA Grupa objavila Izvještaj o održivom poslovanju za poslovnu godinu 2017. (PG17)

IKEA Grupa (INGKA Holding B.V. i tvrtke kojima upravlja) najveća je maloprodajna tvrtka za uređenje doma te jedna od 11 grupa tvrtki koje su vlasnici i upravljaju IKEA prodajnim kanalima pod franšiznim ugovorima s Inter IKEA Sistemima B.V.

IKEA Grupa (INGKA Holding B.V. i tvrtke kojima upravlja) najveća je maloprodajna tvrtka za uređenje doma te jedna od 11 grupa tvrtki koje su vlasnici i upravljaju IKEA prodajnim kanalima pod franšiznim ugovorima s Inter IKEA Sistemima B.V.

Iz PG17 izdvajamo:

  • robna kuća IKEA Zagreb jedna je od naših najodrživijih robnih kuća na svijetu, s kombiniranom infrastrukturom koja omogućuje 80 % održivije poslovanje u usporedbi sa zgradama slične veličine i namjene. IKEA Zagreb koristi kišnicu za ispiranje WC-a, proizvodi vlastitu električnu energiju te koristi geotermalnu energiju za grijanje i hlađenje.
  • 52 % zaposlenika i na 55 % rukovodećih pozicija u tvrtki IKEA Hrvatska nalaze se žene.
  • otvorena je prva vodeća održiva robna kuća IKEA, u gradu Kaarstu u Njemačkoj;
  • IKEA asortiman solarnih proizvoda za dom po pristupačnim cijenama sada je dostupan na pet tržišta – nalazi se u prodaji u Poljskoj i Belgiji, čime su se ove dvije države pridružile Nizozemskoj, Švicarskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu;
  • 416 vjetro-turbina na 11 tržišta na kojima posluje IKEA te 750.000 solarnih panela na IKEA zgradama; količina proizvedene obnovljive energije dovoljna je za podmirenje 73 % energije korištene u IKEA poslovanju;
  • više od 100 inicijativa koje doprinose cirkularnoj ekonomiji – od usluga recikliranja do radionica o iskoristivosti starog tekstila;
  • ušteđeno je više od 200.000 kg hrane, a taj rezultat dio je napora kako bi se količina bačene hrane u IKEA restoranima smanjila za 50 % do 2020. godine
  • na osam tržišta pokrenuti su projekti kojima se izbjeglicama omogućava prvo radno iskustvo u novoj zemlji.

Tijekom protekle poslovne godine, IKEA Hrvatska podržala je brojne lokalne inicijative kako bi doprinijela boljem i održivijem životu u zajednici. Tako su u suradnji s UNICEF-om i Gradom Siskom, prostori škola i predškola za 120 djece iz ranjivih skupina djece s područja Siska opremljeni novim namještajem i didaktičkom opremom – u čemu su svojim volontiranjem pomogli i brojni kolege zaposleni u robnoj kući IKEA Zagreb.

Po zatvaranju Probne kuće IKEA Zagreb, sav namještaj iz tog privremenog izložbenog prostora u centru Zagreba, doniran je udruzi Nova budućnost, koja skrbi o djeci bez primjerene roditeljske skrbi te udruzi Ženska pomoć sada za opremanje Prihvatnog centra za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja.

U suradnji s UNICEF-om, IKEA Hrvatska donirala je novac za prvu banku humanog mlijeka u Hrvatskoj, koje će povećati šansu za život oko 2000 djece koje se u Hrvatskoj godišnje rađa prijevremeno.

Svakodnevno, u svemu što radimo, dajemo sve od sebe da budemo dobri građani i dobri susjedi. Vodimo brigu o svojem okolišu nastojeći da naši objekti imaju održive karakteristike – koristeći energiju iz obnovljivih izvora ili smanjujući otpad hrane, kao i otpad u cjelini, te reciklirajući, u svemu nastojeći biti pozitivni za ljude i planet. Tako u robnoj kući IKEA Zagreb recikliramo 94 % svog otpada. Aktivni smo u zajednicama u kojima djelujemo i kao rezultat toga omogućavamo tim zajednicama napredovanje, osnažujemo ljude u njima i dijelimo dobre primjere kako bismo potaknuli druge da se pridruže našim nastojanjima da pozitivno djelujemo na ljude i planet, da živimo održiviji život“, istaknula je ulogu tvrtke IKEA u zajednici, Jovana Mehandžić Đurđić, voditeljica održivosti tvrtke IKEA u Jugoistočnoj Europi.

Od 1. veljače 2018. Pia Heidenmark-Cook postavljena je za direktoricu održivog razvoja. Godinu dana je bila na poziciji vršiteljice dužnosti, a prije toga je predvodila integraciju primjene održivih praksi u IKEA maloprodaji.

Odlučili smo da ljudima i planetu pružimo svoj maksimum i pokažemo da održivo poslovanje pokreće inovacije i obnovu, što se vidi na primjeru IKEA solarnog asortimana za dom, uz koji je održiva energija postala pristupačna velikom broju domaćinstava. Radujem se što ću svojom novom ulogom doprinijeti da budemo još pozitivniji za ljude i planet”, kaže Pia Heidenmark-Cook, direktorica održivog razvoja za INGKA Holding B.V. i tvrtke kojima upravlja.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.