Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Industrija ubilježila rast prometa od 12 posto u godinu dana

U odnosu na kolovoz 2011. narudžbe su porasle za 25,6 posto, pri čemu su naručitelji sa stranih tržišta svoje narudžbe povećali za 35,5 posto, dok su narudžbe s domaćeg tržišta pale za 1,6 posto.

U odnosu na kolovoz 2011. narudžbe su porasle za 25,6 posto, pri čemu su naručitelji sa stranih tržišta svoje narudžbe povećali za 35,5 posto, dok su narudžbe s domaćeg tržišta pale za 1,6 posto.

Hrvatska industrija u kolovozu je zabilježila rast prometa na mjesečnoj razini za 3,3 posto, dok je na godišnjoj razini promet veći za 11,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Kumulativni podaci za prvih osam mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje lani pokazuju da je ukupni promet hrvatske industrije porastao za 1,6 posto. Po podacima DZS-a, prerađivačka industrija koja radi na temelju narudžbi, u kolovozu u odnosu na srpanj bilježi njihov pad za 9,3 posto, a pod utjecajem pada narudžbi sa stranog tržišta za 21,7 posto. Narudžbe sa domaćeg tržišta su porasla 1,5 posto.

U odnosu na kolovoz 2011. narudžbe su porasle za 25,6 posto, pri čemu su naručitelji sa stranih tržišta svoje narudžbe povećali za 35,5 posto, dok su narudžbe s domaćeg tržišta pale za 1,6 posto. Prerađivačka industrija koja radi na temelju narudžbi je u razdoblju od siječnja do kolovoza zabilježila rast narudžbi za 15,9 posto prema istom razdoblju lani.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.