Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Elvira Mlivić Budeš

Inspiracija ponedjeljkom: Što kad ne volite svoj posao?

Danas je već puno ljudi svjesno da bi bili učinkovitiji da uživaju u svom poslu. No, to je lakše reći nego ostvariti. Zarađivati od svog hobija ili omiljene aktivnosti, mnogima je još uvijek neostvareni san, a neki uopće nisu ni svjesni da je to moguće. Ako se nalazite u situaciji da još uvijek radite posao koji zaista ne volite ili jednostavno niste zadovoljni radnim okružjem, pomozite si sitnim pomoćima i preživite još jedan dan.

Na poslu kojeg ne volimo obično zamjerimo nadređenim da nas ne cijene dovoljno. Istovremeno, mi isto ne cijenimo posao na koji idemo jer ga ne volimo i pronalazimo mu bezbroj nedostataka. Potrudite se svaki dan pronaći jedan novi pozitivan događaj na poslu, bez obzira je li riječ o atraktivnoj prilici, ili nekim naizgled banalnim stvarima kao što je novi aparat za kavu, ugodna temperatura u prostoriji i slično. Svaki dan zapišite što ste uočili pozitivno i pokušajte voditi evidenciju barem kroz 30 dana.

Odmor za vrijeme radnog vremena iskoristite za odlazak u park, čitanje omiljene knjige ili časopisa. Svaki put pronađite novo mjesto za boravak. Protegnite noge, pogledajte nešto pored čega obično nezainteresirano prolazite. Puno je različitih mogućnosti… Ne gubite vrijeme u razgovoru na kavama, gdje obično izlaze na vidjelo sve neugodnosti prethodnih dana i gdje se razvijaju nove besmislene teorije o međuljudskim odnosima. To je posebno izraženo u organizacijama gdje su zaposlenici nezadovoljni. Ne tražite „saveznike“ s kojima biste prepričavali događaje iz prošlosti ili predviđali negativne ishode u budućnosti. Ako postoji mogućnost, dogovorite kratko druženje s osobom iz neke druge organizacije i provedite dnevni odmor kako zaslužujete, u smijehu, ugodnom razgovoru i pozitivnom okružju.

Nemojte brojati dane do vikenda. U svakom danu osmislite jednu aktivnost kojoj ćete se veseliti. Tu aktivnost planirajte odmah iza radnog vremena kako biste imali osjaćaj da mudro koristite svoje vrijeme i držite konce u svojim rukama. To može biti kratko druženje s dragim prijateljem, odlazak na kolače s obitelji ili neka sitna kupovina. Planirajte te aktivnosti i posvetite im svoju pažnju. Tako ćete prebaciti fokus s odrađivanja na ono što vas čini pozitivnim.

Potrudite se pronaći nove mogućnosti na poslu i nove izazove. Kvalitetno obavljanje zadataka i koji vam se ne sviđaju uvijek govore o vašoj profesionalnosti.

Dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, konzultantica za razvoj poslovnih vještina

[email protected]

Ako razmišljate o pokretanju vlastitog biznisa, pridružite nam se na Filaksovoj ljetnoj školi poduzetničkog menadžmenta (4. i 11. srpnja 2015.) Pripremite se za pregršt savjeta i novih ideja iz Vedre kuće znanja! Sudjelujte u stručnom programu, usavršite znanja, ostvarite konkretne rezultate i pridružite se društvu izvrsnih! Saznajte kako osobni razvoj utječe na rezultate u poduzetništvu! Program edukacije je namijenjen svima koji nastoje kontinuirano pratiti trendove u poslovnom planiranju i upravljanju, a uključuje sve potrebne alate, praktična znanja i dokazane metode za uspješno kreiranje potražnje na tržištu za svim kategorijama proizvoda i usluga. Prijave na [email protected]

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Od 24. siječnja do 2. veljače održan je online sajam sezonskih poslova Sezonac.hr, najveći virtualni susret poslodavaca u potrazi za kvalitetnim sezonskim radnicima te...

Poduzeća

Dora Strezova-Nikolova na novi položaj u Coca-Coli HBC dolazi s mjesta glavne direktorice tvrtke The Coca-Cola Company u Bugarskoj na kojemu je bila od...

Ljudski resursi

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Lifestyle

Dobre stvari se događaju onima koji su spremni čekati. Međutim, ponekad su proaktivnost i uzimanje stvari u naše ruke pravi izbor.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.