Naime, ova je inženjerka ususret blagdanima otvorila čokolateriju i slastičarnicu „Bonjour“ u središnjoj brodskoj Starčevićevoj ulici. Okidač za konačnu odluku bila je izjava prijatelja iz Engleske, koji je kušajući njezin ‘srneći hrbat’ kazao kako je pogriješila zanimanje, a presudan je bio komentar supruga koji je za njezine praline kazao ‘bolje su od belgijskih’.
‘Tajna je prije svega u ljubavi koja se ulaže u svaki kolač i u tome da se koriste prvoklasne namirnice u količinama koje zahtijevaju izvorni recepti. Baza su slatko vrhnje, maslac, jaja, bademi, orasi i najfinije čokolade’, pojasnila je Vojka za Glas Salvonije, naglašavajući kako u njezinim kolačima nema surogata što će prepoznati oni koji znaju što je pravo domaće.
Posebno je ponosna na svoje ručno rađene praline, koje se nigdje u Brodu do sada nisu mogle kupiti. Za pripremu iznimno zahtjevne i skupe slastice ručno se pune u kalupe čokoladom i kremama s okusom cimeta, naranče, marelice, višnje, a uz božićne blagdane i klinčića. Rade se od najfinije crne, bijele i mliječne čokolade, kazala je Vojka.
FOTO: Glas Slavonije, M.RADOŠEVIĆ
