Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Istaknute poslovne žene na drugom susretu ‘Žene u biznisu 2012.’

‘Vidite li stakleni strop’ i ‘Postoji li neženski posao’ glavne su teme drugog susreta ‘Žene u biznisu 2012.’ koji se u organizaciji Lidera i suorganizaciji EBRD-a održava 6. prosinca u hotelu Westin u Zagrebu.

'Vidite li stakleni strop' i 'Postoji li neženski posao' glavne su teme drugog susreta 'Žene u biznisu 2012.' koji se u organizaciji Lidera i suorganizaciji EBRD-a održava 6. prosinca u hotelu Westin u Zagrebu.

Nakon uspješnoga prošlogodišnjeg susreta i ove godine okupit će se vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija te pokretačice uspješnih projekata u regiji čije će iskustvo i pogledi na biznis pokazati da su nepravedno zapostavljene na visokim položajima u većini kompanija.

Glavne su gošće susreta Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Strategijske poslovne grupe i marketinga iz Agrokora, Mani Gotovac, uspješna kritičarka, dramaturginja, teatrologinja i književnica, te Dragijana Radonjić Petrović, posebna savjetnica ministra financija i ekonomije iz Srbije. One će u razgovorima ‘One on One’ otkriti kako su ostvarile zavidnu karijeru i položaj, kako su uravnotežile karijeru i obitelj te što ih je motiviralo da nastave dalje unatoč zaprekama.

Uvod u konferenciju i živopisne rasprave bit će predavanje ‘Novi pogled na karijeru’ Dorothy Dalton, suosnivačice tvrtke 3Plus International iz Bruxellesa koja se bavi međunarodnim razvojem i dovođenjem žena na menadžerske pozicije u poznatim svjetskim kompanijama. Njezino bogato iskustvo s međunarodnoga regrutacijskog tržišta te praktični savjeti za poslovne žene sigurno će biti korisni sudionicama na njihovu putu do željenog cilja.

Prvi panel ‘Vidite li stakleni strop’ razgovor je o zaprekama koje žene u Hrvatskoj moraju preskočiti da bi preuzele odgovorne funkcije u tvrtkama. Na njemu sudjeluju žene čije će preporuke i iskustva biti korisni svim ambicioznim ženama u publici.

Na drugom panelu ‘Postoji li neženski posao’ okupljaju se žene koje su vrlo uspješne u djelatnostima na koje se gleda kao izrazito ‘muške’. Njihove zavidne karijere srušit će stereotip da u takvim djelatnostima nema mjesta za žene i pokazati kako žene mogu biti vrlo uspješne bez obzira na posao kojim se bave.

Iako postoje brojni primjeri žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u kriznim uvjetima, njihov je udio u ukupnom visokom i višem menadžmentu poprilično skroman. Upravo zato poslovni tjednik Lider organiziranjem susreta želi istaknuti uspješna iskustva, okupiti i povezati poslovne žene iz regije, potaknuti ih na nove pothvate te tako pomoći povećanju zastupljenosti žena na najvišim položajima. Susret će obilježiti i predstavljanje tradicionalne Liderove liste 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa koja se objavljuje osmi put.

Više informacija o skupu možete pronaći OVDJE 

PROMO


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.