Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Izbjegnite dvostruko oporezivanje

Kako dvostruko oporezivanje ne bi dovelo do dodatnih poreznih opterećenja i nejednakosti među poslovnim subjektima države ovu pojavu nastoje otkloniti međunarodnim ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja…

Dvostruko oporezivanje se javlja kao problem u međunarodnoj razmjeni proizvoda i usluga i to kada rezident jedne države prima dohodak ili dobit iz druge države, a pri čemu obje države u skladu s vlastitim poreznim zakonodavstvom imaju pravo oporezivati dohodak ili dobit. Kako biste uspješno planirali novčane tokove i ostvarili dobre poslovne rezultate bitno je poznavanje odredbi Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Kako dvostruko oporezivanje ne bi dovelo do dodatnih poreznih opterećenja i nejednakosti među poslovnim subjektima države ovu pojavu nastoje otkloniti međunarodnim ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, a Republika Hrvatska trenutno u primjeni ima 60 ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.
Iznimno je bitno pratiti novosti koje se odnose na primjenu ovih ugovora, a sukladno tome u suradnji s vrhunskim stručnjakom za Vas smo organizirali seminar:

Izbjegnite dvostruko oporezivanje – praktikum

Vrijeme i mjesto održavanja:
Mjesto: hotel The Westin,
Vrijeme: 13.lipanj 2017.
Predavačica: Ksenija Kramar, dipl.oec., ovl.rev.

Kome je seminar namijenjen?

Voditeljima i djelatnicima računovodstva, financija, nabave i prodaje, svima koji dobro poznaju propise iz područja međunarodnog oporezivanja i žele saznati novosti koje se odnose na primjenu Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, ali i onima koji žele naučiti primijeniti odredbe tih ugovora o oporezivanju dobiti i dohotka.

Sudjelovanjem na seminaru ćete:

  • Doznati kakav je zakonski okvir vezan uz primjenu Ugovora o dvostrukom oporezivanju
  • Saznati sve o prebivalištu, boravištu i rezidentnosti
  • Upoznati se s pojmovima ekonomskog i pravnog dvostrukog oporezivanja
  • Biti upućeni u detalje poreza po odbitku i poreza po dohotku
  • Postaviti konkretna pitanja vrhunskom stručnjaku za ovo područje i razmijeniti iskustva s kolegama

Više možete saznati OVDJE.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.