Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Japanci bi otvorili novi pogon u RH i zaposlili stotine novih radnika

Predstavnike japanske tvrtke zanimale su mogućnosti otvaranja proizvodnog pogona dijelova za automobilsku industriju u Hrvatskoj, koji bi zapošljavao više stotina radnika.

Predstavnike japanske tvrtke zanimale su mogućnosti otvaranja proizvodnog pogona dijelova za automobilsku industriju u Hrvatskoj, koji bi zapošljavao više stotina radnika.

Povodom otvorenja novog Yazaki inženjering centra u Zagrebu, predstavnici tvrtke Yazaki Ranko Resman, direktor Yazaki Hrvatska i Volker Hinne, inženjering menadžer Yazaki Europe Ltd. 29. listopada u HGK održali su sastanak s Nadanom Vidoševićem, predsjednikom HGK te suradnicama Silvom Stipić Kobali, direktoricom Centra za investicije HGK i Zojom Crnečki, direktoricom Sektora za industriju HGK.

Na sastanku je razmatrana mogućnost otvaranja proizvodnje tvrtke Yazaki u ovom dijelu Europe, te mogućnosti Hrvatske kao potencijalne investicijske lokacije. Predstavnike japanske tvrtke zanimale su mogućnosti otvaranja proizvodnog pogona dijelova za automobilsku industriju u Hrvatskoj, koji bi zapošljavao više stotina radnika.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević u razgovoru je kao potencijalnu lokaciju pogodnu za investiranje naznačio Slavoniju, koja ima tradiciju industrijske proizvodnje te obrazovanu i stručnu radnu snagu. Yazaki Corporation, kao globalni dobavljač automobilske industije, u Hrvatskoj zapošljava 80 visokokvalificiranih inženjera i tehničara, a planiraju i daljnja zapošljavanja. Yazaki inženjering centar u Zagrebu radi na testiranju elektroničke opreme, koja se ugrađuje u automobile.

Yazaki Corporation vodeći je svjetski proizvođač električnih i elektroničkih komponenti za automobilsku industriju te je dobavljač za sve velike svjetske proizvođače automobila, a također, globalni je lider u u istraživanju i razvoju inovativnih produkata i rješenja za automobilsku industriju. Zapošljava 250.000 djelatnika u 43 zemlje s godišnjim prometom od gotovo devet milijuna eura. Glavne podružnice u Europi nalaze im se u Portugalu i Rumunjskoj.

Direktorica Centra za investicije HGK Silva Stipić Kobali predstavila je prednosti te mogućnosti ulaganja u Hrvatskoj, kao i poticaje koje mogu koristiti u slučaju donošenja odluke o investiranju u RH. Također je istaknuto kako tvrtka Yazaki vrlo uspješno surađuje s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu pri čemu prati razvoj najboljih studentata kroz industrijsku praksu te predstavlja vrlo poželjnog poslodavca.

Inače, japanske tvrtke u Hrvatskoj prisutne su za sada u manjem broju, tako da uz tvrtke koje se u Hrvatskoj uglavnom bave uzgojem tune, Yazaki predstavlja vrlo uspješan primjer tvrtke koja se bavi visokom i razvijenom tehnologijom.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Ove godine božićnicu očekuje 72% ispitanika, što je nešto manje nego prošle godine, kada je istu očekivalo 74% građana.

Edukacija

Koristeći podatke s LinkedIna i Burning Glass Institutea, Microsoft je analizirao oglase za poslove da detektira šest poslova za kojima postoji najveća potražnja.

Ljudski resursi

Iskoristite svoj potencijal i pronađite posao po svojoj mjeri! Prijavite se na portalu posao.hr i sretno!

Lifestyle

Nije uvijek lako uočiti lažljivca. Dok neke ponekad riječi i maniri odaju, drugi govore izmišljotine s uznemirujućom lakoćom.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.