Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Japanci bi otvorili novi pogon u RH i zaposlili stotine novih radnika

Predstavnike japanske tvrtke zanimale su mogućnosti otvaranja proizvodnog pogona dijelova za automobilsku industriju u Hrvatskoj, koji bi zapošljavao više stotina radnika.

Predstavnike japanske tvrtke zanimale su mogućnosti otvaranja proizvodnog pogona dijelova za automobilsku industriju u Hrvatskoj, koji bi zapošljavao više stotina radnika.

Povodom otvorenja novog Yazaki inženjering centra u Zagrebu, predstavnici tvrtke Yazaki Ranko Resman, direktor Yazaki Hrvatska i Volker Hinne, inženjering menadžer Yazaki Europe Ltd. 29. listopada u HGK održali su sastanak s Nadanom Vidoševićem, predsjednikom HGK te suradnicama Silvom Stipić Kobali, direktoricom Centra za investicije HGK i Zojom Crnečki, direktoricom Sektora za industriju HGK.

Na sastanku je razmatrana mogućnost otvaranja proizvodnje tvrtke Yazaki u ovom dijelu Europe, te mogućnosti Hrvatske kao potencijalne investicijske lokacije. Predstavnike japanske tvrtke zanimale su mogućnosti otvaranja proizvodnog pogona dijelova za automobilsku industriju u Hrvatskoj, koji bi zapošljavao više stotina radnika.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević u razgovoru je kao potencijalnu lokaciju pogodnu za investiranje naznačio Slavoniju, koja ima tradiciju industrijske proizvodnje te obrazovanu i stručnu radnu snagu. Yazaki Corporation, kao globalni dobavljač automobilske industije, u Hrvatskoj zapošljava 80 visokokvalificiranih inženjera i tehničara, a planiraju i daljnja zapošljavanja. Yazaki inženjering centar u Zagrebu radi na testiranju elektroničke opreme, koja se ugrađuje u automobile.

Yazaki Corporation vodeći je svjetski proizvođač električnih i elektroničkih komponenti za automobilsku industriju te je dobavljač za sve velike svjetske proizvođače automobila, a također, globalni je lider u u istraživanju i razvoju inovativnih produkata i rješenja za automobilsku industriju. Zapošljava 250.000 djelatnika u 43 zemlje s godišnjim prometom od gotovo devet milijuna eura. Glavne podružnice u Europi nalaze im se u Portugalu i Rumunjskoj.

Direktorica Centra za investicije HGK Silva Stipić Kobali predstavila je prednosti te mogućnosti ulaganja u Hrvatskoj, kao i poticaje koje mogu koristiti u slučaju donošenja odluke o investiranju u RH. Također je istaknuto kako tvrtka Yazaki vrlo uspješno surađuje s Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu pri čemu prati razvoj najboljih studentata kroz industrijsku praksu te predstavlja vrlo poželjnog poslodavca.

Inače, japanske tvrtke u Hrvatskoj prisutne su za sada u manjem broju, tako da uz tvrtke koje se u Hrvatskoj uglavnom bave uzgojem tune, Yazaki predstavlja vrlo uspješan primjer tvrtke koja se bavi visokom i razvijenom tehnologijom.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.