Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Jedan od vodećih globalnih proizvođača industrijskih senzora SICK jača IoT kompetencije preuzimanjem MOBILISISA

U svijetu Industrije 4.0 i povezane digitalne transformacije, SICK se usredotočuje na inovacije u senzorskim rješenjima temeljenima na softveru.

U svijetu Industrije 4.0 i povezane digitalne transformacije, SICK se usredotočuje na inovacije u senzorskim rješenjima temeljenima na softveru. Ovom akvizicijom SICK jača svoju stručnost u području bežičnog umrežavanja industrijskih IoT uređaja, a MOBILISIS nadopunjuje SICKovu ponudu temeljenu na senzorima s cloud i edge rješenjima. Cilj je uspostaviti besprijekornu vezu između senzorskih podataka i cloud platforme što značajno pridonosi brzom umrežavanju između svjetova takozvane informacijske tehnologije (IT) i operativne tehnologije (OT).

Od osnutka, svoje inovacije smo razvijali oko industrije 4.0, IoT-ja i mobilnosti. Naši zaposlenici oduvijek igraju značajnu ulogu u tome. Zapošljavamo uspješne stručnjake čije individualne razlike jačaju naše timove. Strateško partnerstvo s tvrtkom SICK AG od 2017. dodatno je ubrzalo naš rast i tržišnu reputaciju. Vrlo smo ponosni na integraciju i što smo postali član SICK grupe. Sigurni smo da zajedno možemo postići još veći uspjeh“, Goran Kanižaj, direktor MOBILISISA.

„Zajedno s kolegama iz MOBILISISA moći ćemo brže ponuditi rješenja i usluge digitalnih senzorskih sustava za specifične korisničke aplikacije“, objašnjava Niels Syassen, član izvršnog odbora SICK AG. Prva prekretnica je proširenje portfelja oko rješenja za digitalnu lokalizaciju u kontekstu industrije 4.0. „Do sada smo zajedno razvili prva senzorska rješenja koja zatvaraju jaz između senzora i IT-ja“, dodaje Niels Syassen. Govori o zajedničkim razvojnim projektima uključujući seriju proizvoda TDC edge gateways, SIM2000ST-E pametnih kontrolera i niza senzora i programskih rješenja za indoor lokalizaciju. MOBILISIS je posljednjih godina uspješno proširio svoje poslovanje u području inteligentnih prometnih rješenja, upravljanja voznim parkom i povezanih cloud aplikacija. Uz to, ojačana je uloga distributera i integratora SICK proizvoda i sustava u Hrvatskoj te je planiran značajan rast i razvoj poslovanja u Hrvatskoj i regiji.

Obje strane iskoristile su priliku da se upoznaju tijekom proteklih godina partnerstva: „Suradnja s MOBILISISOM je puna povjerenja. Nadamo se tako nastaviti i u zajedničkoj strukturi”, kaže Niels Syassen opisujući zajednički rad.

Pročitajte još:

Poduzeća

U sklopu programa istaknuta su Siemensova rješenja koja su pomogla u digitalnoj transformaciji europskih i domaćih kompanija, stvarajući dodanu vrijednost za te kompanije, ali...

Ekonomija

Predstavnici grada Splita i Hrvatski Telekom Grupe potpisali su ugovor za projekt izrade Split Smart City platforme koja će predstavljati digitalnu transformaciju gradskih usluga...

Komentari

Zaključak webinara je da je digitalna transformacija više od tehnologije, jer poboljšava poslovne modele, doprinosi postizanju operativne učinkovitosti, povećanju prihoda i revoluciji korisničkog iskustva.

Industrija

Iako je kriza uzrokovana virusom COVID-19 ozbiljno zahvatila brojne industrije, nedavna analiza PwC-a SIE pokazala je da je ekonomski utjecaj na sektor tehnologije, medija...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.