Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komunikacija

Jelena Makovičić razotkriva kako su slavne osobe ovladale javnim nastupima

Jelena Makovičić, dramska umjetnica i komunikologinja, na kazališnu pozornicu prvi put izlazi u ulozi voditeljice koja će kroz razgovore s osobama iz hrvatskoga javnog života doznati kakve su izazove pred njih stavili javni nastupi, te kako su se oni s tim izazovima izborili.

Jelena Makovičić, dramska umjetnica i komunikologinja, na kazališnu pozornicu prvi put izlazi u ulozi voditeljice koja će kroz razgovore s osobama iz hrvatskoga javnog života doznati kakve su izazove pred njih stavili javni nastupi, te kako su se oni s tim izazovima izborili.

Uz razotkrivanje poučnih osobnih priča slavnih osoba emisija Komunikacijski UMjetnik gledateljima će donositi i praktične savjete. Gosti će sudjelovati u prikazivanju izvedbenih tehnika koje poboljšavaju javni nastup.

„U naš ‘talk show’ dolazit će gosti koji se bave javnim nastupima, no u različitim tipovima profesija. Naglasak je na glumcima, glazbenicima, poduzetnicima… Želimo pokazati koliko rada, truda i treninga stoji iza sjajnih javnih nastupa, te popularizirati kulturu javnih govora“, kazala je Jelena Makovičić, certificirana trenerica i konzultantica scenskog glasa i govora s londonskog The Royal Central School of Speech and Drama.

Emisija je namijenjena poslovnim ljudima i poduzetnicima, no i svima drugima koji žele unaprijediti svoje javne nastupe.

„S javnim nastupom neke vrste susrećemo se od malih nogu – od odgovaranja u školi preko intervjua za posao do obavljanja niza radnih zadataka na menadžerskim pozicijama. Učenje o javnom nastupu izuzetno je važno za poduzetnike jer su javni nastupi sastavni dio svake poduzetničke priče. Ona počinje prezentiranjem ideje, a nastavlja se prodajom, pregovaranjem, marketingom, vođenjem timova…“, pojasnila je Jelena Makovičić, autorica nedavno objavljenog priručnika Komunikacijski umjetnik – izvedbene tehnike u javnom nastupu.

Emisija Komunikacijski UMjetnik snima se u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh, a na YouTube kanalu medijske platforme Poduzetnik prikazuje se jedanput mjesečno – trećeg četvrtka u mjesecu s početkom u 20 sati.

Gošća prve emisije u četvrtak 20. siječnja 2022. godine je Jadranka Đokić, prvakinja drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Ona će otkrili koliko je trema utjecala na njezin karijerni put, te kako se izborila s tom neugodnom pojavom koja mnoge paralizira pred publikom.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Lifestyle

Što su o inspiraciji rekli pisci, pjesnici, skadatelji...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.