Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Jovanović: Režim upisa u srednje škole nije se postrožio

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je da se režim upisa u srednje škole, odlukom da se vrednuje uspjeh od petog do osmog razreda umjesto samo sedmog i osmog razreda kako je bilo do sada, nije postrožio nego je postao pravedniji.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović izjavio je da se režim upisa u srednje škole, odlukom da se vrednuje uspjeh od petog do osmog razreda umjesto samo sedmog i osmog razreda kako je bilo do sada, nije postrožio nego je postao pravedniji.

“Mislim da se režim nije postrožio nego je postao pravedniji tako da se svako dijete sukladno svom uspjehu u školi može upisati u školu koja odgovara tom uspjehu i mogućnostima”, rekao je Jovanović te je naglasio kako je način da se boduje uspjeh u sve četiri godine na dvije decimale pravedniji od postojećeg.

Ministar ističe kako nije isto je li nekom prosjek ocjena 3,5 ili 4,4.

“Uzeli smo i po tri ključna predmeta, kako za gimnazije tako i za ostale škole. Cilj ovog procesa bio je pravedniji i transparentniji način bodovanja učenika u osnovnim školama kako bi njihov uspjeh i trud bio razlog zbog čega se mogu upisati u željene škole”, rekao je Jovanović.

Na pitanje je li takva odluka pravedna prema onima koji će se ove godine upisivati srednje škole, ministar je odgovorio: “Naravno da je pravedno! Oni su te svoje uspjehe ostvarili u proteklom školovanju i nitko nije ništa izmislio”.

Jovanović kaže kako se više se neće dogoditi da se netko tko ima maksimalni broj bodova ne može upisati u elitnu školu u Zagrebu jer broj učenika s maksimalnim brojem bodova više neće biti tako velik kao što je bio do sada.

“Vjerujem da smo napravili dobar posao koji će omogućiti da se rad u školi objektivno vrednuje, a ne da se ispod stola, kroz plave koverte i razne druge načine pogoduje nekima koji su bliži bili pojedinim ravnateljima. Govoriti danas o opravdanosti smjene 14 ravnatelja je neodgovorno jer se govori o ljudima koji su kršili zakon”, napomenuo je Jovanović.

[infopunkt 5913 1]

[infopunkt 5913 3]

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Uvijek malo van gabarita koje im je društvo nudilo, Lea Brezar i Renata Brekalo, donoseći veću svrhu u posao koji rade, kreirale su viziju...

Ekonomija

"Što nakon srednje/faksa?” - pitanje je koje se ovih dana pitaju mnogi - srednjoškolci, maturanti, studenti, njihovi roditelji pa i poslodavci.

Novosti

Predsjednik sindikata u srednjim školama ističe kako Vlada vodi politiku spaljene zemlje.

Novosti

Na nekolicini gradilišta koja (za sada) nisu zatvorena zbog recesije, srednjoškolaca koji bi ondje obavljali praksu nema! Ovogodišnja generacija učenika dio praktične nastave obavlja...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.