Jovanović: Režim upisa u srednje škole nije se postrožio

Jovanović: Režim upisa u srednje škole nije se postrožio

“Mislim da se režim nije postrožio nego je postao pravedniji tako da se svako dijete sukladno svom uspjehu u školi može upisati u školu koja odgovara tom uspjehu i mogućnostima”, rekao je Jovanović te je naglasio kako je način da se boduje uspjeh u sve četiri godine na dvije decimale pravedniji od postojećeg.

Ministar ističe kako nije isto je li nekom prosjek ocjena 3,5 ili 4,4.

“Uzeli smo i po tri ključna predmeta, kako za gimnazije tako i za ostale škole. Cilj ovog procesa bio je pravedniji i transparentniji način bodovanja učenika u osnovnim školama kako bi njihov uspjeh i trud bio razlog zbog čega se mogu upisati u željene škole”, rekao je Jovanović.

Na pitanje je li takva odluka pravedna prema onima koji će se ove godine upisivati srednje škole, ministar je odgovorio: “Naravno da je pravedno! Oni su te svoje uspjehe ostvarili u proteklom školovanju i nitko nije ništa izmislio”.

Jovanović kaže kako se više se neće dogoditi da se netko tko ima maksimalni broj bodova ne može upisati u elitnu školu u Zagrebu jer broj učenika s maksimalnim brojem bodova više neće biti tako velik kao što je bio do sada.

“Vjerujem da smo napravili dobar posao koji će omogućiti da se rad u školi objektivno vrednuje, a ne da se ispod stola, kroz plave koverte i razne druge načine pogoduje nekima koji su bliži bili pojedinim ravnateljima. Govoriti danas o opravdanosti smjene 14 ravnatelja je neodgovorno jer se govori o ljudima koji su kršili zakon”, napomenuo je Jovanović.

[infopunkt 5913 1]

[infopunkt 5913 3]

Podijeli

Odgovori

Top