Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Jovanović: Sindikat zaposlenih u srednjim školama vode neodgovorni ljudi

Vlada ponudila kompromis – a to je kada bruto domaći prozvod naraste na razinu, spominjala se 2008. godina – povećati plaće u državnim i javnim tvrtkama 3 posto. Sindikati se ne slažu s tom godinom, ali Vlada je i dalje otvorena za pregovore da se odredi neka druga godina, npr. 2009., i da to bude točka oko koje ćemo se svi naći, kaže ministar

Vlada ponudila kompromis - a to je kada bruto domaći prozvod naraste na razinu, spominjala se 2008. godina - povećati plaće u državnim i javnim tvrtkama 3 posto. Sindikati se ne slažu s tom godinom, ali Vlada je i dalje otvorena za pregovore da se odredi neka druga godina, npr. 2009., i da to bude točka oko koje ćemo se svi naći, kaže ministar

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović optužio je Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama da ga vode neozbiljni ljudi te im zamjerio da žele raditi na štetu maturanata.

„Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama vode neozbiljni ljudi. Ako misle raditi na štetu djece, pogotovu maturanata za koje je državna matura, zapravo, pitanje njihove budućnosti, onda je to sramotno“, rekao je ministar Jovanović u Splitu, komentirajući najavu sindikata da će ustrajati na štrajku, koji počinje 5. lipnja, do ispunjenja zahtjeva.

Jovanović je podsjetio kako je bio na pregovorima na kojima je, po njegovim riječima, otklonjena i posljednja dvojba koja piše u dopisu sindikata da su oni bili spremni odustati od štrajka ukoliko se pristane na kompromisno rješenje.

„Danas je Vlada ponudila taj kompromis – a to je kada bruto domaći prozvod (BDP) naraste na razinu, spominjala se 2008. godina – povećati plaće u državnim i  javnim tvrtkama 3 posto. Sindikati se ne slažu s tom godinom, ali Vlada je i dalje otvorena za pregovore da se odredi neka druga godina, npr. 2009., i da to bude točka oko koje ćemo se svi naći“, objasnio je ministar Jovanović. Naglasio je da generalni štrajk ne treba nikomu.

Nadam se da ćemo u utorak ujutro na tom zadnjem sastanku naći zajedničko rješenje u korist svih građana Hrvatske, a u mojem slučaju kada je riječ o mojem Ministarstvu, u korist učenika posebice maturanata, zaključio je ministar Jovanović.

Istovremeno, zbog niza propusta i nemara koje su pogodile Ministartsvo znanosti, a koje su rezultirale izbacivanjem zdravstvenog odgoja iz škola te odgađanjem postupka izrade novih udžbenika, ministar Jovanović će, nagađa se, zatražiti smjenu Ankice Nježić s mjesta pomoćnice za odgoj i obrazovanje, a vjerojatno će smijeniti i šeficu pravne službe Ivanu Bulešić, javlja Večernji list.

“Dosta sam pokrivao nerad, neodgovornost i neznanje Uprave za školstvo i pravne službe. Svatko mora odgovarati za svoje postupke”, odgovorio nam je ministar Jovanović na pitanje hoće li krivci snositi posljedice.

Napisao

Pročitajte još:

Edukacija

Iako ni u Hrvatskoj još uvijek ne znamo sudbinu državne mature za ovu godinu, Britanci su već odlučili da se njihova matura, ona za...

Izdvojeno

Kao i ranijih godina, maturanti su probnim ispitima pristupali posve besplatno i dobrovoljno.

Edukacija

Završilo je stresno razdoblje polaganja matura za gimnazijalce i strukovnjake. Sad je doba sretnog iščekivanja rezultata i preispitivanja vlastitih ulaganja u “test svih testova”....

Novosti

Izmjene Zakona o radu nakon godinu i pol dana pregovaranja i usuglašavanja izglasane su u Hrvatskom saboru, bez konsenzusa sa sindikatima i poslodavcima.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.