Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Kako do posla kod najpoželjnijeg svjetskog poslodavca?

Google je jedna od najpoželjnijih svjetskih kompanija u kojoj bi mnogi željeli provesti svoj radni vijek. Pitanja na razgovoru za posao kandidatima najčešće zadaju glavobolje tako da do radnog mjesta nije lako doći.

Google je jedna od najpoželjnijih svjetskih kompanija u kojoj bi mnogi željeli provesti svoj radni vijek. Pitanja na razgovoru za posao kandidatima najčešće zadaju glavobolje tako da do radnog mjesta nije lako doći.

William Poundstone, autor knjige „Jeste li dovoljno pametni za Google?“ na portalu Inc. donosi odgovore na najčešće postavljana pitanja vezana uz rad u toj tvrtki.

Koje je najteže pitanje postavljeno na razgovoru za posao u Google-u?

„Nastavite niz: 10, 9, 60, 90, 70, 66…?”

Ništa što ste naučili u školi vjerojatno vam neće pomoći, tvrdi Poundstone objašnjavajući kako rješenje ili vidite ili ne.  Pokušajte izgovoriti brojeve (na engleskom naravno) i shvatit ćete kako svaki sljedeći broj ima jedno slovo više pa je stoga jedini sljedeći mogući broj 96 (“ninety-six”).

Koliko krugova razgovora moram proći prije no što dobijem posao i koliko ljudi uspješno završi svaki krug?

Kandidati za posao u Googleu prolaze kroz pet krugova intervjua. Googleov odjel za upravljanje ljudskim resursima zaključio je kako žele nekoliko puta čuti mišljenja kandidata o različitim pitanjima. Ipak, zaključili su i kako značajnije razlike ne izlaze na površinu nakon pet krugova, pa stoga većina kandidata prolazi kroz sve krugove. Rijetki su slučajevi kad se kandidati pokažu nepoželjnim već nakon prvog kruga.

Koja vrsta inteligencije je potrebna za odgovaranje na pitanja tijekom razgovora?

Google testira više vrsta inteligencije, a njihovi ispitivači pokušat će saznati koliko ste stručni u svom području djelovanja, možete li svoje znanje primijeniti u nepoznatom okruženju te možete li kreativnim putem doći do rješenja problema.

Kako nadmašiti konkurenciju?

Nije sve u točnom odgovoru. Google želi znati kako razmišljate i svako vaše objašnjenje je važno. Obzirom da je riječ o zahtjevnim pitanjima, prvi odgovor koji vam padne na pamet najčešće nije točan.
Ispitivačima objasnite zašto „očiti“ odgovor u zadanoj situaciji nije ispravan, ali budite sigurni da na kraju ponudite i točan odgovor.

Tko se i zašto ne bi trebao prijaviti za posao u Googleu?

Google vrlo jasno daje do znanja kako želi iznimno bistre i ekstrovertirane zaposlenike. Tvrtka se između ostalog temelji i na intenzivnoj suradnji koja je očigledna čak i unutarnjem uređenju jer postoji vrlo mali broj privatnih ureda. Inžinjer koji najbolje radi sam i ne može raditi uz vanjsko ometanje vjerojatno nije najbolji izbor.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.